Διεθνή

Simon Cauchemez ( Ινστιτούτο Pasteur): από τον μαζικό εμβολιασμό ενηλίκων υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης σημαντικής επιδημίας στα παιδιά!!

Ο Simon Cauchemez (από το Ινστιτούτο Pasteur στη Γαλλία) δηλώνει απερίφραστα: “Για να σταματήσει η επιδημία Covid-19, τα παιδιά θα πρέπει να εμβολιαστούν“. Ο Simon Cauchemez είναι επικεφαλής της μονάδας «μαθηματική μοντελοποίηση μολυσματικών ασθενειών» στο Institut Pasteur και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου. Εξηγεί ότι είναι παρανόηση ότι ο εμβολιασμός θα μας επιτρέψει να ξαναρχίσουμε μια φυσιολογική ζωή. Είναι δυνατόν, εξηγεί αυτός ο ερευνητής, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το 90% των ενηλίκων προστατεύεται. Διαφορετικά, εάν δεν επιτευχθεί ένα τέτοιο ποσοστό, τα μοντέλα του δείχνουν ότι είτε θα συνεχίσει να ζει με περιορισμούς, είτε θα ανοσοποιήσει τα παιδιά. Το έργο του, ακριβώς, έχει επικριθεί τις τελευταίες εβδομάδες…Με τον ιό που κυκλοφορούσε πέρυσι, η προστασία του 75% των ενηλίκων θα είχε χαλαρώσει εντελώς τους περιορισμούς. Αλλά με τη βρετανική παραλλαγή, η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική, τα μοντέλα μας δείχνουν ότι περισσότερο από το 90% των ενηλίκων θα πρέπει να εμβολιαστούν για να περιορίσουν την επιδημία, και να γίνει αφαίρεση όλων τα περιοριστικών μέτρων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 46% των Γάλλων παραμένουν εχθρικοί στον εμβολιασμό…

Γιατί χρειαζόμαστε τόσο υψηλή κάλυψη ανοσοποίησης σε ενήλικες;

Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα γιατί θεωρητικά, η συλλογική ασυλία πρέπει να επιτευχθεί πιο γρήγορα. Το πρόβλημα που επισημαίνεται από τα μοντέλα είναι ότι εάν εμβολιάζουμε μόνο ενήλικες, αναμένουμε να έχουμε σημαντική επιδημία στα παιδιά, ακόμη και αν η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ υψηλή στους ενήλικες. Επομένως, η κυκλοφορία του ιού στα παιδιά θα διευκολύνει τη μόλυνση των γονέων και των παππούδων που δεν έχουν εμβολιαστεί ή που θα προστατεύονταν ελάχιστα από τα εμβόλια, καθώς δεν είναι 100% αποτελεσματικά.

Δηλ. από το μαζικό εμβολιασμό ενηλίκων υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης σημαντικής επιδημίας στα παιδιά και τώρα εκβιάζουν με υποχρεωτικό εμβολιασμό παιδιών!!!lexpress 7/4/21 Έγκλημα εκ προμελέτης;; Όχι βέβαια..

dimpenews.com

Back to top button