breaking newsΔιεθνή

Ταξίδεψε από την Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο και χωρίς εισιτήριο

Ένας 46χρονος άνδρας κατηγορείται ως λαθρεπιβάτης σε πτήση από τη Δανία στις ΗΠΑ καθώς ταξίδεψε χωρίς κανένας να τον εμποδίσει παρόλο που δεν είχε ούτε διαβατήριο ούτε εισιτήριο.

Στον 46χρονο απαγγέλθηκαν σχετικές κατηγορίες και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια για λαθρεπιβίβαση σε πτήση αεροπλάνου, κάτι που ο ομοσπονδιακός κώδικας των ΗΠΑ ορίζει ως κακούργημα. Ο Ρώσος που ταξίδεψε με αεροπλάνο από τη Δανία στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ τον Νοέμβριο χωρίς ούτε διαβατήριο ούτε εισιτήριο υποστήριξε στις αμερικανικές αρχές ότι δεν θυμόταν με ποιον τρόπο πέρασε από τον έλεγχο ασφαλείας στην Ευρώπη, σύμφωνα με καταγγελία που κατέθεσε το FBI.

Χωρίς εισιτήριο, πουθενά στη λίστα επιβατών

Ο 46χρονος Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Οκιγκάβα, έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου με την πτήση 931 της Scandinavian Airlines από την Κοπεγχάγη. Αρχικά είπε στις αρχές ότι είχε αφήσει το διαβατήριό του στο αεροπλάνο με το οποίο πέταξε. Ένας αξιωματικός της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) δεν μπόρεσε να βρει τον Οκιγκάβα στη λίστα επιβατών της πτήσης ή σε άλλες εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο 46χρονος κατηγορήθηκε για λαθρεπιβίβαση σε αεροσκάφος και δήλωσε αθώος στην απαγγελία κατηγορίας στις 5 Δεκεμβρίου. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 26 Δεκεμβρίου. Ένας ομοσπονδιακός δημόσιος συνήγορος που εκπροσωπεί τον 46χρονο, ο οποίος παρέμεινε υπό κράτηση την Τρίτη, δεν απάντησε σε αίτημα του Associated Press για σχόλιο.

Ο Οκιγκάβα δεν είχε διαβατήριο ή βίζα για να εισέλθει στις ΗΠΑ, αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν ρωσικές και ισραηλινές ταυτότητες στα πράγματά του. Όμως η καταγγελία που του απαγγέλθηκε δεν ανέφερε ποια ήταν η εθνικότητά του ή αν είχε διπλή υπηκοότητα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία που έδειχνε μεν ένα διαβατήριο το οποίο περιείχε το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου, αλλά δεν φαινόταν η φωτογραφία του.

Καθόταν σε θέση που υποτίθεται θα ήταν κενή και ζήτησε δύο γεύματα

Το πλήρωμα της πτήσης δήλωσε στις αρχές ότι κατά την αναχώρηση του αεροπλάνου, ο Οκιγκάβα καθόταν σε μια θέση που υποτίθεται ότι ήταν κενή. Μετά την αναχώρηση, συνέχισε να περιφέρεται στο αεροπλάνο, να αλλάζει θέσεις και να προσπαθεί να μιλήσει σε άλλους επιβάτες, οι οποίοι τον αγνοούσαν, σύμφωνα με την καταγγελία. Ζήτησε επίσης δύο γεύματα, ενώ οι αεροσυνοδοί σέρβιραν φαγητό στους επιβάτες, και φέρεται να προσπάθησε να φάει σοκολάτα που ανήκε στο πλήρωμα καμπίνας.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα σχετικά αρχεία για τον 46χρονο, ενώ τον κρατούσαν στο αεροδρόμιο και συνειδητοποίησαν ότι ήταν λαθρεπιβάτης αφού όλοι οι καταγεγραμμένοι επιβάτες είχαν περάσει από το τελωνείο. «Έδωσε ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δήλωσης στο CBP και σχετικά με το ότι υποστήριξε πως άφησε το αμερικανικό διαβατήριό του στο αεροπλάνο», αναφέρεται στην καταγγελία.

Με βάση όσα υποστήριξε στο FBI, ο 46χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε διδακτορικό φιλοσοφίας στα οικονομικά καθώς και στο μάρκετινγκ και ότι είχε εργαστεί τελευταία φορά στη Ρωσία. «Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε», ανέφερε η καταγγελία.

PrimeNews.

Back to top button