breaking newsΔιεθνή

Γαλλία: Σε «πολιορκία» το Παρίσι από τα μπλόκα των αγροτών – Κλείνουν βασικούς οδικούς άξονες

 

Γαλλία: Ένα βήμα είναι οι αγρότες από το να αποκλείσουν την πρωτεύουσα. Δεν έπεισαν τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Εδώ και μέρες η σχέση ανάμεσα στη Γαλλική κυβέρνηση και τους αγρότες κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Κι όπως φαίνεται αυτή βρίσκεται ένα βήμα προτού… σπάσει.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μακρόν και την ανακοίνωση μια σειρά μέτρων για να μειώσει την οικονομική και διοικητική πίεση στους αγρότες, οι τελευταίοι δεν πείστηκαν. Και πλέον είναι ένα βήμα πριν «πολιορκίσουν» το Παρίσι.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, οι αγρότες με τα τρακτέρ θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στους βασικούς άξονες γύρω από το Παρίσι, με στόχο να κλείσουν τους δρόμους και τον ανεφοδιασμό της πρωτεύουσας,σύμφωνα με το συνδικάτο FNSΑ.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετά προβλήματα σε αυτή την κίνηση. Πολλά από τα μπλόκα έχουν ανοίξει, ενώ όπως όλα δείχνουν η μεγάλη κόντρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στο συνδικάτο FNSΑ και την κυβέρνηση, με πολλούς αγρότες να μην συμμετέχουν πλέον στις κινητοποιήσεις.

Ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι τι εννοεί το FNSΑ όταν λέει «πολιορκία» του Παρισιού. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κλείσουν τους δρόμους, τις μετακινήσεις και τον ανεφοδιασμό της πρωτεύουσας ή θα απλά θα τις παρεμποδίζουν.

Η κυβέρνηση κρατάει στάση αναμονής για την ώρα και περιμένει να δει τα επόμενα βήματα των αγροτών. Αν η «πολιορκία» της πόλης συνεχιστεί και μετά το βράδυ της Δευτέρας, ίσως η Αρχές να παρέμβουν, αν μάλιστα υπάρχει και η άποψη ότι ο κόσμος «μαζεύει» την στήριξή του απέναντι στους αγρότες.

Back to top button