breaking newsΕλλάδα

Μήνυση σε Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο από Α.Σαμαρά: «Θα τους πάμε μέχρι τέλους» – Στάζει πολιτικό μίσος η χώρα

Μήνυση σε Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο από Α.Σαμαρά: «Θα τους πάμε μέχρι τέλους» – Στάζει πολιτικό μίσος η χώρα

  Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσφεύγει στον Άρειο Πάγο για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis. «Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου», αναφέρει.

Ομως προσέξτε, ο Α.Σαμαράς κατηγορεί και τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ επί ΝΔ διαβλέποντας ίσως παράνομες ενέργειες με χρήση της ΕΥΠ κάτω από το τραπέζι…

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Δ.Παπαγγελόπουλου, προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο διαφαινόμενο σκάνδαλο της Novartis.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Μερικά από τα στοιχεία της Δικογραφίας

Με τα πεπραγμένα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπουργού Υγείας στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή από το 2006 μέχρι το 2009, όταν έγιναν και μαζικές προμήθειες εμβολίων, ξεκινά κατά πληροφορίες η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την υπόθεση Novartis και τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι μίζες που διακινήθηκαν σε 10 πολιτικά πρόσωπα ανέρχονται στο ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι ζημίες του ελληνικού δημοσίου από τη δραστηριότητα της Novartis στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης υπολογίζονται από δικαστικές πηγές την 15ετία 2000-2015 στο ποσό των τριών δισ. ευρώ.

Οι πρώτες πληροφορίες από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ανάγνωσαν τη δικογραφία αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis.

Για τον Αβραμόπουλο αναφέρεται στη δικογραφία για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ. Αναφέρουν ως αποδέκτη και τον Καλογερόπουλο.

Για τον Λοβέρδο ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε ξέπλυμα χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι πήρε στο χέρι 2 εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του ποσά 50 και 70 χιλιάδων

Για τον Σαμαρά ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι.

Για τον Σαλμά ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Για τον Χατζηνικολάου ότι έπαιρνε μικρά ποσά 2 και 3 χιλιάδων, ότι έκανε λόμπινγκ για συναντήσεις του Φρουζή με υπουργούς και ότι μέσω του real group γινόταν ξέπλυμα της Novartis

Εκτακτο πολιτικό συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας την Τετάρτη -Στο επίκεντρο η υπόθεση Novartis

Το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή ο πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτο πολιτικό συμβούλιο, σε κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπουν στο επίκεντρο όλες οι κινήσεις που θα κάνει από εδώ και πέρα το κυβερνών κόμμα μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συναποφασίσουν για τη χάραξη της πολιτικής τακτικής το αμέσως επόμενο διάστημα, την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη και η διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ, θέμα για το οποίο επίσης υπάρχει σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

E.Bενιζέλος: «Επαναλαμβάνεται το ’89 ως φάρσα» – Απίστευτες κατηγορίες για μίζες στο Μαξίμου με βαλίτσες – Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας Novartis

Τα ίδια στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή περιγράφουν τον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ως το πρόσωπο που έκανε τις «ωφέλιμες» πληρωμές και διένειμε τις μίζες.

«Για επανάληψη του 1989 ως φάρσας» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις που έκανε πριν λίγο από το περιστύλιο της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στα κανάλια αφού διάβασε το υλικό της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis εμφανίζεται από τους τρεις ανώνυμους και προστατευόμενους μάρτυρες ως το πρόσωπο που μοίραζε τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές.

Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα -κατά τις πρώτες πληροφορίες- αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες!

Στη δικογραφία, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις μάρτυρες υποστηρίζουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή.

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις μάρτυρες ξεκινούν με την περίοδο του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου τον οποίο όπως υποστηρίζουν δωροδόκησε ο κ. Φρουζής προκειμένου να παρασύρει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και να εγκρίνει την παραγγελία μεγάλης ποσότητα εμβολίων.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε μέσω εταιρειών αλλά και απευθείας με «τσάντα» μεγάλα χρηματικά ποσά, πως ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε χρήματα σε τσάντα «samsonite», ενώ τα χρήματα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με βαλίτσα που είχε και ροδάκια.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις με την εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «εκτοξεύτηκαν» αμέσως μετά τις υπουργικές υπογραφές για το «claw back».

Σύμφωνα πάντα με πηγές που μελέτησαν τη δικογραφία, «ο Φρουζής εμφανίζεται να έχει δωροδοκήσει το σύμπαν», ενώ οι τρεις μάρτυρες, αν και εμφανίζονται να περιγράφουν με λεπτομέρειες τις συναντήσεις των στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας με πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν οι ίδιοι διακινητές του «μαύρου χρήματος».

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιστρατεύει νέους «Μαμανέα» και στήνει νέα υπόθεση «πάμπερς»

Για «εξευτελιστική κατάσταση της Βουλή και της Δικαιοσύνη» και για «επικίνδυνη Δημοκρατικά γελοιότητα» που στηρίζεται σε «βουνό συκοφαντίας το οποίο καταρρίπτεται από γενικόλογες μαρτυρίες» έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την έξοδό του από το ειδικό γραφείο του Κοινοβουλίου, όπου μελέτησε την δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι χειρισμοί κυβέρνησης και Δικαιοσύνης παραπέμπουν στο «βρώμικο 1989. Έχουμε ξανά μια υπόθεση τύπου «πάμπερς» με Μαμανέα».

Ο κ. Βενιζέλος έχοντας λάβει γνώση της ουσίας του φακέλου περιέγραψε συντονισμένη μεθόδευση της κυβέρνησης με στημένες ή κατά παραγγελία καταθέσεις προκειμένου να στοχοποιηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Όπως εξήγησε οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων των οποίων τα χαρακτηριστικά αλλά και κάθε στοιχείο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο γνώρισαν τις πληροφορίες είναι αλλοιωμένα, άρχισαν να δίδονται στις 8 Νοεμβρίου 2017 και κλιμακώθηκαν εντός του τρέχοντος μήνα. «Η πρώτη κατάθεση είναι τον Νοέμβριο και η τελευταία δίδεται στις Φεβρουαρίου ώστε να σταλεί ο φάκελος αμελλητί . Το λέω αυτό για να επισημάνω πως οι φήμες επι του περιεχομένου των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Όλες οι φήμες περί του τι λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι πριν δώσουν τις καταθέσεις».

«Είναι προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Μία παράσταση που μας γυρίζει στο 1989 και συνιστά βάναυση προσβολή στη Δημοκρατία. Η ευκολία με την οποία κάποιος εμφανίζεται και καταθέτει ως μάρτυρας είναι αδιανόητο. Έχουμε την 17Ν ή τρομοκρατική οργάνωση; Να κληθούν στην Εξεταστική. Την προστασία την παρείχε η εισαγγελέας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

pentapostagma

Back to top button