breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σοκ: Η Ολλανδία διευρύνει τα όρια ευθανασίας και σε παιδιά από ενός έως δώδεκα ετών!

 

Γονείς στην Ολλανδία θα μπορούν να επιλέξουν την ευθανασία για παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και δώδεκα ετών, εάν έχουν εξαντλήσει τις θεραπευτικές επιλογές και σε περίπτωση που η ασθένεια είναι ανίατη.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για πέντε έως δέκα παιδιά ετησίως που υποφέρουν αφόρητα από την ασθένειά τους, δεν έχουν καμία ελπίδα βελτίωσης και στα οποία η παρηγορητική φροντίδα δεν μπορεί να φέρει ανακούφιση, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Το τρέχον πρόγραμμα αμβλώσεων και νεογνικών αμβλώσεων θα τροποποιηθεί και θα συμπληρωθεί για να συμπεριλάβει τον τερματισμό της ζωής παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών.

Αυτό αφορά μια μικρή ομάδα παιδιών σε τελικό στάδιο που υποφέρουν απελπιστικά και αφόρητα, των οποίων οι επιλογές ανακουφιστικής φροντίδας είναι ανεπαρκείς για να απαλύνουν τα βάσανά τους και πρόκειται αναπόφευκτα να πεθάνουν στο ορατό μέλλον.

Για αυτήν την ομάδα, ο τερματισμός της ζωής είναι η μόνη λογική εναλλακτική λύση για τον τερματισμό της απελπιστικής και αφόρητης ταλαιπωρίας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας:

«Η ευθανασία θα είναι δυνατή μόνο για ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής ασθένειας και οι αφόρητη ταλαιπωρία δεν μπορεί να ανακουφιστεί με την παρηγορητική φροντίδα. Μιλάμε για παιδιά που είναι τόσο άρρωστα που ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, που αναμένεται να πεθάνουν σύντομα».

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία υπό αυστηρές προϋποθέσεις το 2002.

Όλες οι περιπτώσεις πρέπει να αναφέρονται σε επιτροπές ιατρικού ελέγχου. Ο νόμος προέβλεπε ήδη τη δυνατότητα ευθανασίας που αφορούσε ανίατα άρρωστα μωρά μέχρι τα πρώτα τους γενέθλια και παιδιά άνω των 12 ετών.

Μόνο μία περίπτωση ευθανασίας για ανήλικο ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών αναφέρθηκε το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία των περιφερειακών επιτροπών επανεξέτασης.

pronews

Back to top button