breaking newsΔιεθνή

Επεβλήθη στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία

 

Η κυβέρνηση της Αλβανίας έδωσε εντολή στο στρατό και στην αστυνομία να βγουν στους δρόμους με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον Covid19

ΑΛΒΑΝΙΑ

 

 Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε σήμερα, Σάββατο, στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες, ώστε να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η χώρα κλείνει όλες τις χερσαίες διαβάσεις, με τις όμορες χώρες (Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και το Κόσοβο) και πλέον επιτρέπεται μόνο η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Καθώς η 14η Μαρτίου αποτελεί για την Αλβανία εθνική γιορτή για την έλευση της Άνοιξης και παραδοσιακά συνοδεύεται από την μαζική έξοδο των πολιτών στην εξοχή ο πρωθυπουργός της χώρας απαγόρευσε ακόμη και τους ατομικούς περίπατους στα πάρκα. Ωστόσο φαίνεται πως αρκετοί αγνώησαν τις συστάσεις.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλες τις περιοχές στη Μέση Αλβανία.

Η υπουργός Υγείας της χώρας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς και άλλους ειδήμονες στον τομέα της υγείας, ακόμα και στους φοιτητές ιατρικής να επιστρατευτούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

πηγή:  CNN Greece

Back to top button