Διεθνή

Ισραηλινό ελικόπτερο επιτέθηκε κατά συριακής θέσης στην Quneitra προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές..Τα χαρακτηριστικά της επίθεσης γιατί άλλαξε τακτική το Ισραήλ!!!ΒΙΝΤΕΟ

To Ισραήλ πραγματοποίησε μετά τα μεσάνυχτα μια επίθεση κατά μιας ζώνης στη συριακή Quneitra.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sana ένα ισραηλινό ελικόπτερο επιτέθηκε σε μια από τις ζώνες στην πόλη Jubata al-Khachab στα προάστια της Quneitra, αλλά δεν υπήρξαν θύματα..ούτε τραυματισμοί.

Σύμφωνα με άλλες πηγές πυραυλική επίθεση οδηγήθηκε από ισραηλινό ελικόπτερο Apatchi που πετούσε πάνω από τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν…Επλήγη κενό φυλάκιο του συριακού στρατού αναφέρει άλλη πληροφορία.

Το Ισραήλ μετά την επίθεση στην Λατάκια όπου βομβάρδισε μια αποθήκη πλαστικών επιχείρησε εντός 24ωρου.

Τα χαρακτηριστικά της επίθεσης.

-Είναι σπάνιο το Ισραήλ να προβαίνει σε διαδοχικές επιθέσεις εντός 24ωρου ή σε συνεχή 24ωρα. Για να προβεί σε αυτή την κίνηση σημαίνει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένο σαφώς από την α΄επιχείρηση και αποπειράθηκε να ρεφάρει με μια δεύτερη.

-Το γεγονός ότι το Ισραήλ εκτόξευσε πύραυλο από ελικόπτερο κι όχι από μαχητικά επίσης είναι σπάνιο. Επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος γιατί την προηγούμενη φορά που έπληξε την ίδια παραμεθόρια με αυτό συριακή περιοχή της Quneitra ο αντιαεροπορικός συριακός πύραυλος ακολούθησε αναχαιτίζοντας το ισραηλινό μαχητικό αεροπλάνο και το αποτέλεσμα ήταν σε αυτή την εναέρια καταδίωξη ο συριακός πύραυλος να τραβηχθεί στην ισραηλινή ενδοχώρα και να καταλήξει λίγο πιο πριν από τις εγκαταστάσεις πυρηνικών της Dimona θέτοντας την ασφάλεια όλου του Ισραήλ σε κίνδυνο…Οπότε αυτή τη φορά επιλέχθηκε ένα μέσο που δεν αναπτύσσει ταχύτητες μαχητικού για να μην συμπαρασύρει άλλον συριακό πύραυλο σ΄ευαίσθητο ισραηλινό σημείο. Ωστόσο αυτή η αλλγή τακτικής για Ισραήλ όπως ήταν αναμενόμενο επέφερε πενιχρά ως και μηδενικά αποτελέσματα γιατί άλλη η επιχειρησιακή ικανότητα τους ενός μέσου κι άλλη του άλλου.

dimpenews.com

Back to top button