breaking newsΕλλάδα

Έγγραφο-σοκ: Η κυβέρνηση αναγνώρισε το σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «μακεδονική» γλώσσα! – Τι αναφέρει το υπ.Πολιτισμού

Την αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων ως  «μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε ουσιαστικά η κυβέρνηση  με την αναγνώριση πολιτικού φορέα ο οποίος έχει την έδρα του στην Αρδαία Αλμωπίας.

Βάσει της συμφωνίας στις Πρέσπες που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η ΝΔ  αλλά και των τριών εφαρμοστικών  πρωτοκόλλων η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας δηλαδή των εκσερβισμένων  βουλγαρικών που  μιλιούνται στα Σκόπια ως «μακεδονικά» δηλαδή στην ουσία… ελληνικά!

 Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού, όχι κάποιας άλλης χώρας, αλλά της Ελλάδας, προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Πρόκειται για μια ανεκδιήγητη κίνηση με την οποία το υπουργείο «Πολιτισμού» δίνει άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για  μια άκρως επικίνδυνη κίνηση καθώς μια γλώσσα που ΚΑΜΙΑ σχέση  έχει με την ελληνική ή την Αρχαία ελληνική γλώσσα (δηλαδή και την μακεδονική) αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» από ελληνική κυβέρνηση!

Μάλιστα το 2019 ο καθηγητής γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης είχε χαρακτηρίσει την αναγνώριση της «μακεδονικής»  γλώσσας» ω μέγα μέγιστο λάθος.

«Η γλώσσα που μιλιέται στα Σκόπιοα είναι βουλαγαρικής καταγωγής, εκσερβισμένη επί Τίτο. Βουλγαροσερβική. Ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Ο Τίτο έβαλε γλωσσολόγους και άλλους να αλλάξουν κάποια στοιχεία, για να μην είναι ίδια με τα βουλγαρικά. Σκόπιμα ονόμαζαν τν χώρα Μακεδονία και τη γλώσσα μακεδονική, αλλά δεν είχαν ποτέ αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Αναγνωρίστηκαν τώρα, το 2019.

Δεν έχει καμμία σχέση με τα ελληνικά. Γράφεται με κυριλικό αλφάβητο. Θα μπορούσε να λέγεται και μακεδονο-σλαβ ική. Σε καμία  περίπτωση μακεδονική.

Γιατί το όνομα είναι ταυτότητα. και παραπέμπει στον πολιτισμό», είχε πει τότε.

Σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει επίσημα αυτό σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα ως «μακεδονικό!

Και όχι μόνο αυτό: Αφήνει αυτό το σωματείο να ενεργεί πλέον εντελώς ανεξέλεγκτα εντός της χώρας.

Το θέμα ανέδειξε ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος έγραψε σχετικά:

«”Μακεδονική” ως μητρική γλώσσα των Σκοπιανών από το Υπουργείο Πολιτισμού της κας Μενδώνη.

Ποιος έδωσε άδεια σε Σωματείο “Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας” ; Ποιος ;

Δώσαμε αγώνες για να μην υπάρξει η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ;;

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ η ΕΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ»

 

‘Μακεδονική” ως μητρική γλώσσα των Σκοπιανών από το Υπουργείο Πολιτισμού της κας Μενδώνη. Ποιος έδωσε άδεια σε…

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης ΚαμμένοςΒ στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

Φυσικά η κυβέρνηση για να «εορτάσει» την αναγνώριση των σλαβοβουργαρικών ως «μακεδονική» γλώσσα, φρόντισε ώστε να το αναγγείλει και στον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανακοινώθηκε σειρά συναντήσεων θα έχει αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στις 10:30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Ανα Μπρναμπιτς. Στη συνέχεια, στις 12:30, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνομιλία με τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας», όπως λέει η κυβέρνηση  Ζόραν Ζάεφ, και τέλος, στις 18:00, θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

pronews.
Back to top button