breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων: Ασήμαντη η μεταδοτικότητα του ιού σε εξωτερικούς χώρους ! ! ! Τσιοδρα ακους;

 

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των ΝΥΤ έδειξε ότι το Αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμώξεων υπερέβαλε συνειδητά στον βαθμό της μεταδοτικότητας του ιού σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ίδιοι «επιστήμονες» και στην Ελλάδα, όπως ο Σωτήρης Τσιόδρας, επέβαλαν lockdown και υποχρεωτική μασκοφορία στους εξωτερικούς χώρους, όταν γνώριζαν πολύ καλά, όχι μόνο ότι λένε ψέματα για την μεταδοτικότητα του ιού, αλλά σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους, αφού τους περιόρισαν επί μήνες εντός των οικιών…

 

Η καταστροφή στην οικονομία και στις ελληνικές οικογένειες, είναι απίστευτη και συγκρίσιμη με τα εγκλήματα του Ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ! Σωτήρη Τσιόδρα, κάθε μέρα βγαίνουν και νέα στοιχεία για το βρώμικό ρόλο των υπηρεσιών υγείας κατά της διάρκεια της πανδημίας και τον πρακτορίστικο ρόλο του «μέντορά» σου, Άντονι Φάουτσι. Κανένα ακαταδίωκτο δε θα σε γλιτώσει, όταν θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας, όπως δεν έσωσε το ακαταδίωκτο τα Ναζιστάκια του Χιτλερικού καθεστώτος.

Ας δούμε τι λέει το δημοσίευμα  

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) υπερέβαλαν τον ρυθμό μετάδοσης του κοροναϊού σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times (NYT)

Το CDC ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι η πλειονότητα της μετάδοσης του COVID-19 συμβαίνει σε εσωτερικούς χώρους, ενώ «λιγότερο από το 10% της μετάδοσης αποδεικνύεται» να συμβαίνει σε εξωτερικούς χώρους. Οι NYT, ωστόσο, ανέφεραν ότι ο αριθμός αυτός είναι παραπλανητικός και βασίζεται σε λανθασμένη ταξινόμηση του τρόπου με τον οποίο μεταδίδονται ορισμένα κρούσματα του ιού.

Ο ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews Dr. Muge Cevik δήλωσε ότι ο αριθμός «φαίνεται να είναι μια τεράστια υπερβολή», σύμφωνα με τους NYT.

Οι NYT αναφέρουν ότι η μετάδοση στην ύπαιθρο φαίνεται να είναι μικρότερη του 1% και θα μπορούσε να είναι ακόμη και μικρότερη του 0,1%. Η μετάδοση που συμβαίνει σε εξωτερικούς χώρους είναι συνήθως αποτέλεσμα των πολυσύχναστων χώρων, σύμφωνα με την έκθεση. Ο ισχυρισμός του CDC ότι η μετάδοση του COVID-19 είναι μικρότερη από 10% φέρεται να είναι «παραπλανητικός».

«Δεν υπάρχει ούτε μία καταγεγραμμένη μόλυνση από το Covid πουθενά στον κόσμο από περιστασιακές αλληλεπιδράσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως το να περνάς κάποιον στο δρόμο ή να τρως σε ένα κοντινό τραπέζι», ανέφεραν οι NYT.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε το CDC για να καταλήξει στον αριθμό 10% φέρεται να είναι στρεβλή, καθώς βασίζεται σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους που συνέβησαν σε εργοτάξια στη Σιγκαπούρη. Μια μελέτη που αναφέρεται στην έκθεση διαπίστωσε ότι μόλις 95 περιπτώσεις από τις 10.926 περιπτώσεις παγκοσμίως ήταν περιπτώσεις μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους, με τις 95 περιπτώσεις να προέρχονται από εργοτάξια στη Σιγκαπούρη.

Μια άλλη μελέτη που επικαλούνται οι NYT διαπίστωσε ότι τέσσερα από τα 103 κρούσματα ταξινομήθηκαν ως περιστατικά μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους και τα τέσσερα κρούσματα προέρχονταν από εργοτάξια της Σιγκαπούρης. Η δεύτερη μελέτη σημείωσε, ωστόσο, ότι «τα υπάρχοντα στοιχεία υποστηρίζουν την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του SARS-CoV-2 είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους».

Οι NYT εξηγούν ότι τα στοιχεία από τη Σιγκαπούρη προέρχονται από μια κυβερνητική βάση που δεν εντάσσει τις περιπτώσεις εργοταξίων στην κατηγορία της εξωτερικής μετάδοσης.

«Δεν το ταξινομήσαμε ανάλογα με τους εξωτερικούς ή τους εσωτερικούς χώρους», δήλωσε στους NYT ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Yap Wei Qiang. «Θα μπορούσε να είναι μετάδοση σε χώρο εργασίας, όπου συμβαίνει σε εξωτερικό χώρο στο εργοτάξιο, ή θα μπορούσε επίσης να έχει συμβεί σε εσωτερικό χώρο εντός του εργοταξίου».

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το ποσοστό μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο από το 10%, με μια μελέτη από την Ιρλανδία «η οποία φαίνεται να ήταν πιο ακριβής ως προς τον ορισμό του εξωτερικού χώρου», τοποθετώντας τη μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους στο 0,1%, σύμφωνα με την έκθεση.

Μια άλλη μελέτη από την Κίνα διαπίστωσε ότι από τα 7.324 κρούσματα, μόνο ένα ήταν αποτέλεσμα μετάδοσης στην ύπαιθρο.

Το CDC δήλωσε αργότερα στους NYT ότι το ποσοστό του 10% είναι «μια συντηρητική εκτίμηση από μια πρόσφατη συστηματική ανασκόπηση εργασιών με κριτές» και ότι «τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας υποστηρίζουν την υπόθεση ότι ο κίνδυνος μετάδοσης σε εξωτερικούς χώρους είναι χαμηλός».

Ο Δρ Anthony Fauci δήλωσε τον Απρίλιο ότι είναι «κοινή λογική» ότι η μετάδοση του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους είναι «ελάχιστη».

«Νομίζω ότι είναι αρκετά κοινή λογική τώρα ότι ο κίνδυνος σε εξωτερικούς χώρους είναι πραγματικά, πραγματικά πολύ χαμηλός, ιδιαίτερα – εννοώ, αν είστε εμβολιασμένο άτομο, που φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, εννοώ, προφανώς, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος», δήλωσε ο Fauci ενώ βρισκόταν στην εκπομπή «This Week» του ABC.

Μια σειρά από μελέτες διαπίστωσαν επίσης πρόσφατα ότι με χαμηλή μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους, οι εντολές για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να μειωθούν.

 

 

πηγη 

Back to top button