Ελλάδα

Βρεθηκαν, 1 στούς 700 θετικοί, ερχονται και οι τουρίστες και….Αιρουν SMS και οι περιορισμούς στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για αρχη ! ! !


Αναφερόμενος στα self tests, ο κ. Σκέρτος είπε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 8 εκατ. τεστ ως σήμερα από 2.9 εκατ. 

11.532 συμπολίτες μας έχουν επιβεβαιώσει πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό, μέσω των self tests.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στο τι αλλάζει για τις μετακινήσεις, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και την κατάργηση των SMS…

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως:

η απαγόρευση κυκλοφορίας θεσπίζεται πλέον στις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Τα SMS για τις μετακινήσεις καταργούνται την Παρασκευή 14 Μαίου όπως καταργείται και ο περιορισμός διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Από 1η Ιουνίου ενεργοποιείται το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιαστεί –

Χωρίς ραντεβού το λιανεμπόριο

Χωρίς μουσική η εστίαση έως το τέλος του μήνα

Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση εμβολίου έως το τέλος Ιουνίου με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σε 32 μικρά νησιά

Στο 97% η προσέλευση στα ραντεβού

Στην άρση περιοριστικών μέτρων προχωρά από την Παρασκευή η Κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Ετσι, από την Παρασκευή καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις και τα ψώνια, επιτρέπονται εκ νέου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ οι μετακινήσεις στα νησιά θα γίνονται με αρνητικό τεστ κάθε τύπου (ράπιντ, σελφ ή μοριακό), με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση νόσησης. Παράλληλα, ο κ.Σκέρτσος  έκανε γνωστό ότι το πράσινο πιστοποιητικό τίθεται σε ισχύ το πράσινο πιστοποιητικό για όσους έχουν εμβολιασθεί.

Ξεκινώντας, ο κ.Σκέρτσος επισήμανε ότι οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών. Τα self test , είπε αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο, καθώς 11.532 πολίτες έχοντας κανει το συγκεκριμένο τεστ, επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.  «Είμαστε πολύ κοντά στον πρώτο σημαντικό στόχο, ώστε στα τέλη Μαϊου να υψώσουμε το πρώτο τείχος προστασίας. Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου». 




πηγη

Back to top button