Διεθνή

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ Τανκ της Τσαχάλ άνοιξαν πυρ κατά Λιβανέζων που πέρασαν τα σύνορα.Τραυματίες.Μαζικά Ιορδανοί μπήκαν στην Παλαιστίνη. Eνισχύσεις για Παλαιστινίους!!!BINTEO

Καταφθάνουν ενισχύσεις για Παλαιστινίους από παντού..Διπλή έφοδο υποστήριξης προς Παλαιστινίους επιχειρούν Λιβανέζοι και Ιορδανοί..O Ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ”πως τανκ της Tsahal άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που διέσχισαν τα σύνορα του Λιβάνου προς ισραηλινό έδαφος.”Σημειώνει πως οι διαδηλωτές κατέστρεψαν το συνοριακό πλέγμα άναψαν φωτιά στη ζώνη κι ύστερα επέστρεψαν στο Λίβανο.” Οι διαδηλωτές κινήθηκαν έναντι της εποικισμένης πόλης Metula.Κάποιοι μπήκαν στα κατεχόμενα από Ισραήλ.Αναφέρεται τουλάχιστον 1 τραυματίας.

Διαδηλωτές από το Λίβανο άναψαν πυρκαγιές κοντά στην παραμεθόρια ισραηλινή πόλη Metulah την Παρασκευή το απόγευμα, πριν σπάσουν το συνοριακό φράχτη Ν12.
Απωθήθηκαν από τεθωρακισμένα IDF και επέστρεψαν στον Λίβανο.Τουλάχιστον ένας Λιβανέζος τραυματίστηκε σύμφωνα με αναφορές.
Η εξέλιξη αυτή επέρχεται λίγο αφότου οι διαδηλωτές στην Ιορδανία κατάφεραν να περάσουν τα αστυνομικά σύνορα και άρχισαν να πλησιάζουν τα σύνορα με το Ισραήλ, ανέφεραν οι ειδήσεις της N12.
Οι διαδηλώσεις διεξάγονται κοντά στο Καραμέχ, βορειοανατολικά από την Ιεριχώ, σύμφωνα με πηγές παλαιστινιακών μέσων αναφέρει το jpost.

Image

Οι Ιορδανοί μαζικά διήλθαν από τα σύνορα και μπήκαν για α΄φορά στη Δυτική Όχθη στην Παλαιστίνη. αφού έκοψαν τα πλέγματα. Έφθασαν ενισχύσεις καθώς εθνοτικές συγκρούσεις μένονται σε πολλές πόλεις του Ισραήλ…

dimpenews.com

Back to top button