Διεθνή

Πλοιοκτήτριες εταιρίες εκκενώνουν τα τάνκερ τους από το Ashkelon στο λιμάνι της Χάιφα λόγω μαχών!

Τουλάχιστον δύο ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων που παραδίδουν αργό πετρέλαιο στο Ισραήλ ζήτησαν να απομακρυνθούν τα τάνκερ τους από το Ashkelon στο λιμάνι της Χάιφα λόγω μαχών σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές την Παρασκευή αναφέρει το reuters.Ήθελαν και EastMed να μπει φωτιά σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο να μας εμπλέξουν….αυτοί δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια τους τις πετρελαϊκές πλατφόρμες δίπλα τους ήδη η Chevron ανέστειλε τις εργασίες της εκεί.Κινδυνεύουν με πετρελαϊκό εμπάργκο λόγω εμπόλεμης ζώνης!!!

Ήταν όλο ένα σκηνικό κάλυψης την ώρα της εκτέλεσης του Σουλειμανί γιατί τότε έγινε κι ο Νετανιάχου το έμαθε και καλά το νέο στην Αθήνα άφησε σύξυλο τον τότε πρόεδρο Πρ.Παυλόπουλο ακύρωσε την επίσημη προγραμματισμένη συνάντηση και την κοπάνισε για Ισραήλ σαν κλέφτης….

Την Τρίτη, μια βιομηχανική περιοχή κοντά στο Ashkelon χτυπήθηκε από έναν πύραυλο από τη Γάζα που έβλαψε μια δεξαμενή πετρελαίου που ανήκει στην ισραηλινή κρατική Petroleum & Infrastructures Ltd, η οποία διαχειρίζεται ένα δίκτυο αγωγών καυσίμων και είναι μέρος του στρατηγικής σημασίας αγωγού Eilat-Ashkelon.

Το Ισραήλ διαθέτει δύο διυλιστήρια. Το ένα διευθύνεται από το Paz Oil κοντά στο Ashkelon με χωρητικότητα 100.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) και το άλλο από το Bazan Group κοντά στη Χάιφα με χωρητικότητα σχεδόν 200.000 bpd.

Οι πηγές ανέφεραν ότι τα δεξαμενόπλοια που ζητούσαν να αλλάξουν λιμένες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το Ισραήλ θα πέσει στον λάκκο που άνοιξε για άλλους;; Διευθύνει το εμπάργκο καυσίμων κατά Συρίας, Ιράν και έχει σαφή ανάμειξη στο εμπάργκο κατά Βενεζουέλας…

dimpenews.com

Back to top button