breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χιλιάδες εμβολιασμένοι με τη 2η δόση νοσούντες με κορωνοϊό στην Ελλάδα! – Τι παραδέχθηκε ο Άκης Σκέρτσος

Χιλιάδες νοσούντες με κορωνοϊό στην Ελλάδα παρόλο που είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου! 

 

Αυτό παραδέχθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει στην Ελλάδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό.

«Είμαστε κοντά στο επιθυμητό τείχος ανοσίας. Τα στοιχεία των εισαγωγών και του μητρώου Covid δείχνουν ότι από τους 1,3 εκατομμύρια πολίτες, συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις έως σήμερα, μόνο το 0,3% έχει νοσήσει από Covid» σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, συνολικά έχουν νοσήσει με κορωνοϊό παρά τη δεύτερη δόση «μόλις» 3.900 πολίτες.

«Οι γιατροί μας λένε ότι πλέον η συντριπτική πλειονότητα των διασωληνώσεων αφορούν μη εμβολιασμένους. Τι θέλουμε να πούμε με αυτά τα στοιχεία; Ότι το εμβόλιο λειτουργεί. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Μας γλιτώνει από μία τεράστια ταλαιπωρία με σημαντικό ψυχικό, κοινωνικό, οικογενειακό, οικονομικό κόστος.

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το 75% των 60άρηδων και 65άρηδων, που θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Μαΐου, 80% ή και 90%. Ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και είναι πράξη ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα συλλογικής ευθύνης» κατέληξε ο Άκης Σκέρτσος.

Την ίδια ώρα οι εταιρείες -όπως η Pfizer- διαβεβαιώνουν πως το εμβόλιο προσφέρει ανοσία άνω του 90%…

 

pronews.

Back to top button