Διεθνή

Απαγορευμένες γιορτές! Γενικό lockdown η Ολλανδία με 73,5% πλήρως εμβολιασμένους. Η ”Ελευθερία”….

Απαγορευμένες γιορτές! Γενικό lockdown η Ολλανδία με 73,5% πλήρως εμβολιασμένους. Η ”Ελευθερία”..που υποσχέθηκαν για τους εμβολιασμένους δεν κράτησε πολύ. Τέλος του αφηγήματος……..

Η Ολλανδία ξεκίνησε μια περίοδο lockdown στις 18 Δεκεμβρίου που θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου. Όλα τα μη ζωτικής σημασίας καταστήματα είναι κλειστά και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι περιορισμένες σε αριθμό. Η Ολλανδία τίθεται σε «lockdown» από τις 18 Δεκεμβρίου, για την περίοδο των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το πέμπτο κύμα του Covid-19 και η ισχυρή εξέλιξη της παραλλαγής Omicron, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Mark Rutte. Όλα τα καταστήματα που θεωρούνται «μη απαραίτητα», εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα πρέπει λοιπόν να κλείσουν τις πόρτες τους αυτή την Κυριακή έως 14 Ιανουαρίου, ενώ τα σχολεία πρέπει να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, είπε ο Υπουργός. Παράλληλα, μειώνεται από τέσσερις σε δύο ο αριθμός των καλεσμένων που επιτρέπεται να δέχεται ο κόσμος στα σπίτια του, εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου. Ο επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας διαχείρισης επιδημιών, Jaap van Dissel, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ότι η Omicron θα ξεπεράσει την παραλλαγή Delta για να γίνει κυρίαρχη στην Ολλανδία μέχρι το τέλος του έτους. Με 15.367 ημερήσια κρούσματα και 60 θανάτους . RT

Και όλα αυτά ενώ τα στοιχεία από Ν Αφρική είναι πολύ ενθαρρυντικά εκμηδενίστηκαν νοσηλείες και θάνατοι με Ο συγκριτικά με Δ. Ανατράπηκε η αναλογία κρουσμάτων θανάτων. Πιθανόν η φυσική ανοσία μπορεί να το εξηγήσει. Ωστόσο πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα και από Αγγλία σε μια βδομάδα να είμαστε πιο σίγουροι.

dimpenews.com

Back to top button