breaking newsκοινωνία

Άβατο τα Εξάρχεια: Μαχαίρωσαν λιμενικούς, τους πήραν και τα όπλα

Επίθεση από περίπου 50 κουκουλοφόρους δέχθηκαν 8 λιμενικοί μετά από επιχείρηση κοντά στην πλατεία Εξαρχείων για εντοπισμό ναρκωτικών – Οι άγνωστοι άρπαξαν και μια από τις γυναίκες που είχε συλληφθεί – «Μπράβο» από το υπ. Ναυτιλίας στους λιμενικούς για την ψυχραιμία που έδειξαν

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια σημειώθηκε αργά το βράδυ με ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται σε ομάδα λιμενικών, να τους απειλεί, κατά πληροφορίες, με καλάσνικοφ, και τελικά να μαχαιρώνει δύο εξ αυτών αρπάζοντάς τους τα τσαντάκια μέσα στα οποία είχαν τα όπλα τους.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού όταν η ομάδα των οχτώ λιμενικών έβγαινε από κτήριο στο οποίο είχε πραγματοποιήσει έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών μετά από πλήροφορία που είχε δώσει ένας Σύρος που είχε συλληφθεί νωρίτερα με ναρκωτικά στο λιμάνι του Πειραιά.

Όταν οι αστυνομικοί βγήκαν από το κτήριο έχοντας μαζί τους τα ναρκωτικά που είχαν βρει στο κτήριο και δύο γυναίκες που εντόπισαν μέσα στο οίκημα, μια Ελληνοαυστραλέζα και μια Μαροκινή, δέχθηκαν την επίθεση από περίπου 50 άτομα που φορούσαν κουκούλες.

Κρατούσαν μέχρι και καλάσνικοφ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε καλάσνικοφ, το οποίο όμως δεν χρησιμοποίησε. Κατά τη συμπλοκή, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να πάρουν από τα χέρια των Λιμενικών την Ελληνοαυστραλέζα ενώ δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο με την γυναίκα από το Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι άγνωστοι ακινητοποίησαν δύο εκ των λιμενικών τραυματίζοντας τον έναν στο μηρό με μαχαίρι και τον άλλο στο πρόσωπο με γροθιές. Οι αντεξουσιαστές κατάφεραν, μάλιστα, να πάρουν και τα τσαντάκια των δύο λιμενικών μέσα στα οποία είχαν τα όπλα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση δέχτηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος φυγαδεύτηκε και βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Πειραιά, όντας ταραγμένος από τα γεγονότα.

Ο λιμενικός που δέχθηκε τις μαχαιριές στο πόδι μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Αμέσως μετά, η ομάδα των αντιεξουσιαστών διέφυγε στα γύρω στενά. Η Αστυνομία και το Λιμενικό διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Σε ανακοίνωσή του Λιμενικού τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την περιγραφή των γεγονότων, επιλέγει να τονίσει ότι «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τραυματισμός στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια νομότυπου ελέγχου σε οικία για ναρκωτικά

Βραδινές ώρες χθες 04/04/2019, κλιμάκιο αποτελούμενο από οκτώ (08) στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, μετέβη σε οικία στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου διενεργήσει έρευνα αναφορικά με υπόθεση ναρκωτικών ουσιών η οποία ήταν σε εξέλιξη.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τον Εισαγγελικό Λειτουργό εξερχόμενα από την ως άνω οικία και ενώ είχαν συλλάβει δύο (02) γυναίκες, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από ομάδα πενήντα (50) περίπου ατόμων, αρκετοί εκ των οποίων έφεραν οπλισμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο Εισαγγελικός Λειτουργός απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σημείο της επίθεσης από τα λιμενικά όργανα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ήταν να τραυματιστούν δύο (02) από τα στελέχη του, ενώ κατά την διάρκεια της εμπλοκής αφαιρέθηκαν από αυτούς τσαντάκια με προσωπικά αντικείμενα και τον ιδιωτικό τους οπλισμό, μία δε εκ των δύο (02) γυναικών που είχαν συλληφθεί διέφυγε.

Τα ανωτέρω στελέχη του Λιμενικού Σώματος μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενα.

Στην οικία που διενεργήθηκε ο έλεγχος, εντοπίστηκαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ζυγαριά ακριβείας.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

 

.protothema

Back to top button