breaking newsΔιεθνή

Ρώμη: Εκατομμύρια αρουραίοι «επιτίθενται» στο Κολοσσαίο – Έκτακτα μέτρα των αρχών

Τουρίστες, σκουπίδια και.. αρουραίοι κατακλύζουν το Κολοσσαίο. Το πρόβλημα έχει διογκωθεί τον τελευταίο καιρό με τις αρχές της Ρώμης να προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και λόγω των βίντεο που αναρτούν κατά δεκάδες οι τουρίστες στα social media όπου οι αρουραίοι κυκλοφορούν γύρω από το ρωμαϊκό μνημείο.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πάντως, πηγή του κακού φαίνεται πως είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι οι τουρίστες που φεύγοντας από το ιστορικό μνημείο παρατούν σκουπίδια. Μάλιστα, οι υψηλές θερμοκρασίες χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όπως μεταδίδει το BBC, η επικεφαλής της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων της Ρώμης, Σαμπρίνα Αλφόνσι, δήλωσε ότι οι αρουραίοι προσελκύονταν από τους σωρούς απορριμμάτων που άφηναν οι τουρίστες.

Το σαββατοκύριακο απομακρύνθηκαν αρκετά σκουπίδια και τοποθετήθηκαν φάκες στην περιοχή ενώ από αύριο Δευτέρα, 28/8, τα μέτρα θα ενταθούν.

Σύμφωνα με τη Rainews, η Ρώμη έχει περίπου 7 εκατομμύρια αρουραίους, περίπου 2,5 τρωκτικά ανά κάτοικο, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Τα βράδια του καλοκαιριού είναι συνηθισμένο να βλέπεις ποντίκια να κάνουν βόλτες ανάμεσα σε πεζοδρόμια και κάδους σε όλη την πόλη.

Η παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα αφορά τόσο στα κρησφύγετα στους χώρους πρασίνου που γειτνιάζουν αμέσως με το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου όσο και στις επεμβάσεις στα φρεάτια του δρόμου.

primenews.press

Back to top button