breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βρετανία: Το 46% όσων πέθαναν από τη μετάλλαξη Δ είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου!

 

 O Guardian αναλύει την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Υγείας που έφερε στην επιφάνεια το Pronews.gr στις 26 Ιουνίου και αποκαλύπτει πως αν και η θνητότητα της μετάλλαξης Δ είναι πάρα πολύ μικρή (0,009% στους κάτω των 50 & 0,1% συνολικά), το 43% των νεκρών (50 από τους 117) είχαν εμβολιαστεί πλήρως ενώ η πλειοψηφία (60%) είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση. Από τους 117 μόλις οι 33 ήταν ανεμβολίαστοι. 

Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους φτάνουν να καταρρεύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου λόγω του «κινδύνου των ανεμβολίαστων από τη μετάλλαξη Δ», ενώ η κυβέρνηση ελέγχεται και για τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων, περί πλήρους ασφάλειας των εμβολιασμένων, καθώς όπως παραδέχεται και ο Guardian τα εμβόλια δεν προστατεύουν πλήρως τους μεγαλύτερους σε ηλικία, απλά αμβλύνουν τον κίνδυνο. 

«Κάποιος ηλικίας 80 ετών που είναι πλήρως εμβολιασμένος αναλαμβάνει ουσιαστικά τον κίνδυνο ενός εμβολιασμένου ατόμου περίπου 50 ετών», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Με λίγα λόγια ένας ανεμβολίαστος 30αρης ή 20αρης που η κυβέρνηση από τις 15 Ιουλίου θα του απαγορεύει να πάει να πιει τον καφέ του γιατί «κινδυνεύει», στην πραγματικότητα κινδυνεύει λιγότερο από τον εμβολιασμένο 65αρη που θα μπορεί να πάει και μάλιστα ενθαρρύνεται να το κάνει χωρίς καμία προστασία.

Βέβαια αυτό ήταν κάτι που είχε γίνει αντιληπτό από τις αρχές Ιουνίου όταν ο τίτλος της AMailOnline στις 13 Ιουνίου έγραφε: «Η μελέτη δείχνει ότι το 29% των 42 ανθρώπων που πέθαναν μετά τη σύλληψη του νέου στελέχους είχαν κάνει και τους δύο εμβολιασμούς».

Μετά από αυτή την έκθεση η κυβέρνηση δεν έχει δικαιολογία, είτε πρέπει να πάρει πίσω τα εκβιαστικά μέτρα είτε εν γνώση της δημιουργεί στους υπερήλικους πολίτες μία ψεύτικη αίσθηση απόλυτης ασφάλειας και για ακόμα μία φορά στρέφεται με μένος εναντίον των νέων, οι οποίοι κινδυνεύουν ελάχιστα από τη μετάλλαξη Δ (0,009 % θνητότητα). 

pronews.

Back to top button