breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έρευνα σοκ στην Αγγλία: Χιλιάδες ασθενείς πέθαναν το 2023, λόγω αναμονής στα επείγοντα

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κατάρρευση του βρετανικού συστήματος υγείας. Πάνω από 250 ασθενείς την εβδομάδα ενδεχομένως να πέθαιναν άσκοπα το 2023 στην Αγγλία, λόγω των πολύ μεγάλων αναμονών για ένα κρεβάτι στα επείγοντα – A&E, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις.

Μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (RCEM) υποδεικνύει ότι οι ασθενείς τίθενται σε κίνδυνο με το να περνούν ώρες στα A&E, ιδίως αφού έχει ληφθεί απόφαση για εισαγωγή τους, όπως μεταδίδει το Sky News.

Στοιχεία – σοκ

Το σχέδιο ανάκαμψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας – NHS έθεσε ως στόχο τον Μάρτιο το 76% των ασθενών που προσέρχονται στα A&E να εισάγονται, να μεταφέρονται ή να παίρνουν εξιτήριο εντός τεσσάρων ωρών.

Ωστόσο, τα στοιχεία για τον μήνα δείχνουν ότι μόλις το 70,9% των ασθενών εξετάστηκαν εντός αυτού του χρόνου. Τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των ατόμων που περίμεναν πάνω από 12 ώρες στα τμήματα A&E – από την απόφαση για εισαγωγή έως την πραγματική εισαγωγή – ήταν 44.417.

Για τις νέες εκτιμήσεις, η RCEM χρησιμοποίησε μια μελέτη για περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ασθενείς του NHS που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Emergency Medicine Journal (EMJ) το 2021. Αυτή διαπίστωσε ότι υπήρχε ένας θάνατος για κάθε 72 ασθενείς που περνούσαν οκτώ έως 12 ώρες στα A&E. Ο κίνδυνος θανάτου αυξανόταν μετά από πέντε ώρες και επιδεινωνόταν με μεγαλύτερο χρόνο αναμονής.

Το 2022, το RCEM δήλωσε ότι πιστεύει πως 300 έως 500 θάνατοι είναι πιθανό να συνέβαιναν στην Αγγλία κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας αυτόν τον υπολογισμό.

Τα στοιχεία του NHS για την Αγγλία δείχνουν ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ασθενείς περίμεναν 12 ώρες ή περισσότερο στα μεγάλα τμήματα επειγόντων περιστατικών το 2023, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο από αυτούς περίμεναν για κρεβάτι.

Το RCEM υπολόγισε ότι, όταν εξετάζονται αποκλειστικά οι ασθενείς που περιμένουν εισαγωγή, είναι πιθανό να σημειώνονται κατά μέσο όρο 268 θάνατοι κάθε εβδομάδα το 2023, δηλαδή “μόνο 17 λιγότεροι από το 2022 όταν εφαρμόζεται η ίδια μέθοδος”.

Το κολλέγιο πρόσθεσε ότι οι ασθενείς που καθυστερούν αναμένοντας ασθενοφόρο, δεν περιλαμβάνονται στους αριθμούς, αλλά κινδυνεύουν επίσης.

«Γεμάτοι ασθενείς οι διάδρομοι»

Η καθηγήτρια Pat Cullen, γενική γραμματέας και διευθύνουσα σύμβουλος του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτών, δήλωσε ότι τα μέλη της ανέφεραν ότι οι διάδρομοι των νοσοκομείων είναι “γεμάτοι ασθενείς” και ότι ζουν με την πραγματικότητα των ευρημάτων της νέας μελέτης.

Πρόσθεσε: “Αυτή η κρίση αφαιρεί ζωές και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αγγλίας αναγκάζεται να την παρακολουθεί σε κάθε βάρδια. Η φροντίδα δεν είναι μόνο αναξιοπρεπής αλλά και θανάσιμα επικίνδυνη. Μια νοσοκόμα μου είπε ότι μια κυρία είχε πεθάνει πάνω σε ένα καροτσάκι σε έναν διάδρομο και αυτό πέρασε απαρατήρητο για πάρα πολύ καιρό – αυτή είναι η σημερινή κατάσταση των υπηρεσιών υγείας μας”.

PrimeNews.

Back to top button