breaking newsΚύπρος

Αξιοποιούν την πανδημία για πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων!

 

ΕΧΕΙ και το θράσος τα όριά του.

Η τουρκική πλευρά έκλεισε όλα τα οδοφράγματα, επικαλούμενη την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά επιβεβαιώνεται καθημερινά πως η ενέργειά της ήταν καθόλα πολιτική.

Και τώρα; Τώρα ζητούν συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ζητούν εξίσωση του ψευδοκράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία για να επαναλειτουργήσουν. Επιδιώκουν η Άγκυρα και οι εγκάθετοί της στα κατεχόμενα πολιτικά οφέλη και μάλιστα στον μέγιστο βαθμό και τούτο δεν το αποκρύβουν.

Ο ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος πρώτος έχει θέσει το θέμα της συμφωνίας για τα οδοφράγματα, παρεμβαίνει συνεχώς αναδεικνύοντας την ανάγκη να γίνει τούτο σύντομα.

Προχθές, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και «σε γενικές γραμμές συμφώνησαν ότι για το θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων είναι πολύ σημαντικό, αντί να ληφθούν μονομερείς αποφάσεις, να ληφθούν αποφάσεις από κοινού».

Περαιτέρω, επικρότησε την ενέργεια του Ελσίν Τατάρ, για συνάντηση των δύο «υπουργών Υγείας».

Στόχος θα είναι, όπως το κατοχικό καθεστώς ανακοίνωσε, «να ετοιμαστεί ένα σχέδιο λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις αρμοδίων από το τ/κ και το ε/κ υπουργείο υγείας –κατά την έκφρασή του– και από τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την υγεία»!

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο πως το κατοχικό καθεστώς έκλεισε όλες τις διόδους διέλευσης και τώρα για να άρει την απαγόρευση θέλει η Κυπριακή Δημοκρατία να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος. Αυτό συνάγεται ευθέως από τις ενέργειες και μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς. Αυτό προκύπτει από τις μεθοδεύσεις του. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να συζητηθεί και δεν γίνεται αποδεκτό από την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΤΑ οδοφράγματα προφανώς και κάποια στιγμή θα επαναλειτουργήσουν. Όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, το προτείνουν οι ειδικοί, οι οποίοι συμβουλεύουν την κυπριακή κυβέρνηση. Τα οδοφράγματα θα επαναλειτουργήσουν, αλλά αυτό δεν θα γίνει με τουρκικούς όρους. Αυτό δεν θα γίνει αποδεχόμενοι τις ακραίες αξιώσεις της τουρκικής πλευράς.

Αυτό το μήνυμα δεν το στέλνουμε μόνο στην τουρκική πλευρά, αλλά και προς όλους όσοι θεωρούν πως το μείζον είναι να υπάρξει συμφωνία για τα οδοφράγματα. Θα το επαναλάβουμε για μιαν ακόμη φορά: Το μείζον είναι η κατοχή και η ανατροπή της και όχι τα οδοφράγματα, τα οποία τώρα τα χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να αποσπάσει πολιτικά οφέλη.

ΟΛΑ αυτά τα χρόνια, κυρίως από το 1974 και εντεύθεν, έχουμε βιώσει τα παιχνίδια της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.

Επιδιώκουν διαχρονικά και μεθοδευμένα να πλήξουν την Κυπριακή Δημοκρατία, να την αποαναγνωρίσουν και να την εξισώσουν με το ψευδοκράτος. Να διαμορφωθούν συνθήκες για δύο χωριστές οντότητες, οι οποίες λειτουργούν «η μια δίπλα στην άλλη».

Αυτή η διαχρονική επιδίωξη της τουρκικής πλευράς εκδηλώνεται με διάφορες μεθοδεύσεις και ενέργειες. Η τουρκική πλευρά δεν αιφνιδιάζει καθώς εφαρμόζει μια πολιτική διαχρονικά, η οποία είναι προβλεπτή, αναμενόμενη.

Το ζητούμενο είναι αυτές οι κινήσεις να αποτραπούν, να ανατραπούν με πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, μέσα από συστηματικές, καλά σχεδιασμένες πολιτικές δράσεις.

Back to top button