breaking newsΔιεθνή

ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ των Ναζί AZOV στη Μαριούπολη. Ανατίναξαν οικοδομικό συγκρότημα 200 άμαχοι κάτω από τα ερείπια! ΣΦΑΓΗ

Εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη… Σύμφωνα με την ηγεσία του DPR, ένα κτίριο κατοικιών στη Μαριούπολη ανατινάχθηκε από μαχητές του ακροδεξιού τάγματος Azov. Πληροφορίες σχετικά με αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της DPR Denis Pushilin. Σύμφωνα με τον ίδιο, 200 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά.

Σημειώστε ότι το μήνυμα του Πουσίλιν εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα πολύ νωρίτερα από τη δήλωση της ουκρανικής πλευράς που κατηγορεί το ρώσικο στρατό για την ανατίναξη. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το Υπουργείο Άμυνας εγκαινίασε ανθρωπιστικό διάδρομο για την ασφαλή έξοδο αμάχων από τη ζώνη μάχης. Είναι πιθανό οι μαχητές του Αζόφ να αποφάσισαν να διαπράξουν μια τέτοια πρόκληση για να σταματήσουν την αποχώρηση του άμαχου πληθυσμού. Προηγουμένως, αναχαίτιζαν με κάθε δυνατό τρόπο την έξοδο του άμαχου πληθυσμού από την περικυκλωμένη πόλη .Τους σκότωναν στη μέση του δρόμου.
Η συμμόρφωση με το καθεστώς κατάπαυσης πυρός και το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων ελέγχεται από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Οι μαχητές των εθνικών ταγμάτων “Azov” και “Aidar” πυροβολούν τα στρατεύματα του DPR που εισήλθαν στη Μαριούπολη από θέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία, μαιευτήρια και νηπιαγωγεία αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας
Η περικύκλωση γύρω από τη Μαριούπολη ολοκληρώνεται προσθέτει το Υπουργείο.

Μόνο πέντε άμαχοι κατάφεραν να φύγουν από τη Μαριούπολη ως αυτή τη στιγμή, οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να κρατούν ανθρώπους στην πόλη, είπε ο Μπασουρίν.

Υπάρχει μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Μαριούπολη, δεν υπάρχει νερό, φως, θέρμανση και φαγητό για περισσότερες από πέντε ημέρες, δήλωσε ο Έντουαρντ Μπασουρίν, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ.

Σήμερα, από τις 10 π.μ. ώρα Μόσχας, η ρωσική πλευρά κηρύσσει κατάπαυση του πυρός και ανοίγει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την έξοδο αμάχων από τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα-Volnovakha. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι και οδοί εξόδου συμφωνήθηκαν με την ουκρανική πλευρά τονίζει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

dimpenews.com

Back to top button