breaking newsΕλλάδα

“Είναι το εθνικό συμφέρον ηλίθιε”


Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Δικηγόρος

Δύο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίσθηκαν από τον τουρκικό στρατό την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 και έκτοτε βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη. Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός. 

Η κυβέρνηση αποφάσισε εξαρχής να «θάψει» το θέμα και όταν αυτό είδε το φως της δημοσιότητας το υποβάθμισε σκοπίμως. Επιχείρημα βιτρίνα ήταν ότι δεν ήθελε να εμφανίσει την Ελλάδα πανικοβλημένη και κλαίουσα απέναντι στην Τουρκία εξαιτίας του γεγονότος.

Πραγματικός λόγος όμως υποβάθμισης ήταν ότι πλέον θα έβγαινε στην επιφάνεια η εγκληματικά επιπόλαια υπόσχεση του κου Τσίπρα στον κον Ερντογάν για άμεση επιστροφή των 8 Τούρκων που αναζήτησαν άσυλο στην πατρίδα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Αποτέλεσμα της φοβικής και εκ του αποτελέσματος εσφαλμένης αντιμετώπισης του προβλήματος από την ελληνική κυβέρνηση είναι η εξακολούθηση της προφυλάκισης των 2 στρατιωτικών μας. 

Όταν διαπιστώθηκε ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο άσκησης πίεσης στη χώρα μας τους 2, τότε ο υπουργός άμυνας κος Καμμένος άρχισε να κάνει λόγο για ομηρεία και να ζητά από όποιον ξένο επίσημο συναντούσε να μαλώσει την Τουρκία… 

Παρατηρήσεις: η κυβέρνησή μας κακώς κράτησε κρυφό εξαρχής το περιστατικό. Κάκιστα το υποβάθμισε και δεν διεκδίκησε με κάθε τρόπο την απελευθέρωση των 2 ανδρών μας από την πρώτη στιγμή. 

Αφού είδε και απόειδε η ηγεσία του υπουργείου άμυνας, πολιτική και φυσική, αλλά και όλο το πολιτικό προσωπικό και αντελήφθησαν ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να επιστρέψει τους 2, άρχισαν τις περιοδείες στην Ορεστιάδα και στα σύνορα, επισκεπτόμενοι και τους γονείς των στρατιωτικών (όπου και έλαβε χώρα μια θλιβερή κίνηση υπαιτιότητι της φυσικής ηγεσίας…). Πολιτικοποίησαν δηλαδή το πρόβλημα με τους ευτελείς όρους της εσωτερικής σκηνής. Τέτοια αθλιότητα!

Την Τετάρτη 28/3/2018 και ενώ οι ημέρες περνούν και οι 2 στρατιωτικοί μας βιώνουν το «εξπρές του μεσονυχτίου» ένας βουλευτής της συμπολίτευσης, για την ακρίβεια του κόμματος που συγκυβερνά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., των ΑΝ.ΕΛ., ο κος Κατσίκης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής… Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα». 

Ας το επεξεργαστούμε για λίγο. Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας προτείνει την παρά τω νόμω ανταλλαγή των 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες.

Ήτοι, προτείνει να γράψει η κυβέρνηση στα παλιά της τα παπούτσια τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της και να ενεργήσει με πρόστυχο τρόπο.

Εκτός όμως από βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κος Κατσίκης είναι συγχρόνως και βουλευτής του κόμματος – συνεταίρου στην κυβέρνηση, των ΑΝ.ΕΛ. Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είναι ο κος Καμμένος, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο υπουργός άμυνας της χώρας μας.

Επομένως, βουλευτής της συγκυβέρνησης και επίσης του προσωποκεντρικού κόμματος που την στηρίζει και το οποίο διοικεί αυστηρά ο Έλληνας υπουργός άμυνας πρότεινε δημοσίως την καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, την κατάργηση της Δικαιοσύνης, την αυτοκατάργησή του και εν τέλει την υποταγή της πατρίδας μας στις τουρκικές διαθέσεις. Έγκλημα κατά συρροή.

Από εκεί και πέρα τη συνέχεια μπορεί κάποιος να την φανταστεί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ πήραν τη δήλωση του κου Κατσίκη και την έκαναν μπαϊράκι, σημαία δηλαδή, και με τίτλους «Επιτέλους πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή» (Hürriyet), «Στριμώχθηκαν στη γωνία» (Yeni Akit), «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία» (Haber7) ανακουφίστηκαν από την κυριολεκτική προσφορά του κου Κατσίκη. 

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η προσφορά σε ξένη χώρα αποτελεί προδοσία για τη δική σου…

Παρά ταύτα, το μόνο που συνέβη ήταν μια αδέξια απόπειρα ανασκευής των λεγομένων του κου Κατσίκη, ο οποίος δε θεώρησε ότι οφείλει να παραιτηθεί, ούτε από την άλλη αξιολόγησαν ως επικίνδυνη τη δήλωσή του πρωθυπουργός και υπουργός άμυνας.

Η Ελλάδα σε ελεύθερη πτώση! 

Ο κος Κατσίκης πρέπει να αποκαθηλωθεί από τη θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο και με ειδικό νόμο να απολέσει το δικαίωμα βουλευτικής αποζημίωσης ή και σύνταξης μετά από τη δήλωσή του αυτή.

Ειδάλλως, οφείλουμε οι πολίτες να συγκεντρωθούμε έξωθεν της οικίας του και να του κάνουμε ανυπόφορη την περαιτέρω πολιτεία του δείχνοντάς του ότι είναι ανεπιθύμητος. Αυτός και όλοι οι εμφορούμενοι από επικίνδυνη ηλιθιότητα* πατριδοκάπηλοι.

*Υπό την έννοια που αποδίδει ο Κάρλο Τσίπολα στο βιβλίο του «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας».

https://infognomonpolitics.blogspot.com

Back to top button