breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 325 εκ. δολαρίων στην Ουκρανία – Δεν στέλνουν ATACMS

Στόχος η ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας

Ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία ενέκριναν οι ΗΠΑ , το οποίο όπως αναφέρεται, αποσκοπεί στη θωράκιση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Στο πακέτο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι ATACMS που ζητούσε επίμονα ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, αλλά οβίδες πυροβολικού και συστήματα για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροπορικών επιδρομών.

Ο Zelensky ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στον αγώνα που δίνει η πατρίδα του να εκδιώξει τους Ρώσους εισβολείς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden και το υπουργικό του συμβούλιο στον Λευκό Οίκο.

Όπως είπε, το νέο πακέτο περιλαμβάνει «ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι στρατιώτες μας» ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας στη διάρκεια του χειμώνα, αλλά και τη συμβολή τους στη μελλοντική θωράκιση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέες επιθέσεις εναντίον της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι είναι ευγνώμων όχι μόνο για το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, αλλά και για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον κατά τις 575 ημέρες του πολέμου.

Biden: Την επόμενη εβδομάδα τα 31 Abrams

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden υποστήριξε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στην Ουκρανία τα πρώτα από τα 31 άρματα μάχης Abrams που οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να προμηθεύσουν.

Ένταση με Ρεπουμπλικάνους

Ο Zelensky είχε συνομιλίες τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Μερίδα Ρεπουμπλικάνων εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για τη συνεχή χρηματοδότηση της Ουκρανίας.
«Εσείς δίνετε χρήματα, εμείς δίνουμε τη ζωή μας», φέρεται να είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το CNN, το οποίο μετέδωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy μπλόκαρε ομιλία του Zelensky σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

bankingnews.gr

 

Back to top button