breaking newsΔιεθνή

Ισραήλ: «Είναι ήρωας» – Σοβαρά τραυματισμένος ο ηθοποιός σύντροφος διάσημης δημοσιογράφου σε μάχες με τη Χαμάς

Ένας ισραηλινός ηθοποιός, ο οποίος είναι ζευγάρι με μια από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους τηλεοπτικών ειδήσεων του Ισραήλ, αποκαλείται ήρωας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά τη διάρκεια μάχης με ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας διάσωσης παγιδευμένων οικογενειών κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας το Σαββατοκύριακο.

Ο Yadin Gellman, 30 ετών, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο οποίος υπηρετεί ως έφεδρος στον ισραηλινό στρατό, υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αφού υπέστη τραύματα από πυροβολισμούς στο στήθος και το χέρι του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών τη Χαμάς που διείσδυσαν στο Be’eri, ένα κιμπούτς που βρίσκεται δύο μίλια από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Gellman βγαίνει με την Adva Dadon, ανταποκρίτρια του N12 News, του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού ειδησεογραφικού σταθμού του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

«Σας ευχαριστώ όλους για την ανησυχία σας», έγραψε η Dadon στον λογαριασμό της στο Instagram. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για την ευημερία του, καθώς και για την ευημερία των άλλων τραυματιών, των αγνοουμένων και των ηρωικών μαχητών που διακινδυνεύουν τη ζωή τους».

Η Χαμάς, η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που είναι κυρίαρχη στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση νωρίς το Σάββατο που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 800 Ισραηλινούς.

Δεκάδες άλλοι ισραηλινοί στρατιώτες και πολίτες έχουν κρατηθεί όμηροι από την ομάδα. Ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σφοδρή αντεπίθεση, βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές.

Η Dadon, ερευνήτρια δημοσιογράφος του N12 News, έχει κάνει ζωντανά ρεπορτάζ από πόλεις κοντά στα σύνορα της Γάζας που έχουν υποστεί σχεδόν ασταμάτητο βομβαρδισμό με ρουκέτες από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Be’eri, ένα κιμπούτς που αριθμεί περίπου 1.000 κατοίκους, κατακλύστηκε από βαριά οπλισμένους άντρες της Χαμάς που κατάφεραν να διαπεράσουν τον αφύλακτο φράχτη που περιβάλλει τα σύνορα. Αρκετοί κάτοικοι του κιμπούτς σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, ο Gellman στάλθηκε στο Be’eri προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ένοπλους της Χαμάς που είχαν διεισδύσει στο κιμπούτς, αφήνοντας εκατοντάδες οικογένειες παγιδευμένες στα σπίτια τους.

Πηγές προσκείμενες στον ηθοποιό δήλωσαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι ο Gellman και οι συνάδελφοί του στρατιώτες «έσωσαν πολλές οικογένειες».

Ο Gellman μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού έφερε τραύματα από πυροβολισμούς στο στήθος, το χέρι και το πόδι. Αναφέρεται ότι βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

PrimeNews.

Back to top button