Διεθνή

Ο Ζελένσκι δηλώνει σοκαρισμένος που το Ισραήλ δεν του δίνει όπλα! Στο όνομα του Ολοκαυτώματος δεν όφειλε ποτέ να ζητήσει όπλα από Εβραίους για να εξοπλίσει χιτλερικές φάλαγγες! Το Κέντρο Simon Wiesenthal έχει κατατάξει το κόμμα Svoboda (Δεξιά πτέρυγα Ζελένσκι) κάστρο Αντισημιτισμού 5ο στον κατάλογο των παγκόσμιων πηγών αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών ύβρεων!

David Olère «Ακατάλληλοι/ ανίκανοι για εργασία», 1950

Χθες ο Ζελένσκι δήλωσε σοκαρισμένος που το Ισραήλ όπως είπε δεν του δίνει όπλα ενώ δίνει σε άλλες χώρες…To timing της δήλωσης είναι αποκαλυπτικό.

Είναι η ώρα που η χώρα του μετά την Κριμαία χάνει τελεσίδικα άλλα 100 000 km2 μια έκταση λίγο μεγαλύτερη από Πορτογαλία.

Αυτή η εξέλιξη σφραγίζει την κατ΄αρχήν απόσχιση-Ανεξαρτησία και στη συνέχεια άμεση προσάρτηση στη Ρωσία ( προηγήθηκε η Κριμαία) μέσω δημοψηφισμάτων 4 περιφερειών Ντόνετσκ, Λούγκανσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα.

Η ικανή διπλωματία είναι ευέλικτη και επαμφοτερίζουσα ποτέ μονοδιάστατη και στατική. Το Ισραήλ πάντα έχει όλο το προηγούμενο διάστημα φροντίσει να έχει γερές γέφυρες και με τις 2 μεγάλες αντίπαλες υπερδυνάμεις ( κάτι που δεν κάνει η Ελλάδα) . Ταυτιζόμενο τον τελευταίο καιρό δια Λαπίντ την πολιτική Δύσης ΗΠΑ έφθασε σε πολλαπλό αδιέξοδο ( και ιδεολογικό-υπαρξιακό ) τώρα καθώς η Ρωσία αποδεικνύεται και πάλι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και το Ισραήλ φαίνεται να αναδιπλώνεται σε μια πολιτική ίσων αποστάσεων ευθυγραμμιζόμενο με την ιστορία και την ιστορία του.

Ο Ζελένσκι είναι κομπάρσος των πολιτικών Δύσης.. Χρησιμοποίησαν την εβραϊκή καταγωγή του για να εκθρέψουν και ξεπλύνουν το ναζιστικό τέρας Ουκρανίας που το χρειάζονταν για να το αντιπαρατάξουν στη Ρωσία..

Το Svoboda το μεγαλύτερο εθνικιστικό κόμμα της Ουκρανίας που στηρίζει το καθεστώς Κιέβου έχει μακράν ιστορία φιλοχιτλεροναζιστική. Πρωτοστάτησε στα γεγονότα της έγχρωμης επανάστασης στη Μaidan και την ανατροπή του νόμιμα εκλεγέντος Προέδρου Γιαννούκοβιτς που οδήγησαν στον εμφύλιο..

”Στην ιστοσελίδα του θεωρεί ινστρούκτορά του τον Yaroslav Stresko ηγετική φιγούρα σε 2 εξεγέρσεις το 1951 (και οπαδό του αρχισυνεργάτη των Ναζί) Stepan Badera της OUN”.

Ο αντισημιτισμός είναι άλλωστε πολύ συνηθισμένος μεταξύ των μελών του κόμματος Svoboda ( Ελευθερία) κι αυτά τα σχόλια ώθησαν το Κέντρο Simon Wiesenthal να κατατάξει το κόμμα 5ο στον κατάλογο των παγκόσμιων πηγών αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών ύβρεων.”

”Στο Μεσοπόλεμο η Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών OUN. Διάσπαση το 1940 σε 2 φράξιες σε μια πιο μετριοπαθή OUN-M και μια άλλη άκρως ριζοσπαστική OUN-R. H τακτική συνεργασία με ναζί οδήγησε στην πλήρη απόρριψη της ΟUN-R στις Ανατολικές και νότιες περιοχές” σε αυτές που αποσχίσθηκαν σήμερα αφού οι φιλοναζιστές επιχείρησαν ως γνήσιοι αναθεωρητές της ιστορίας την παλινόρθωση του χιτλερισμού.

Το 1999 ρίχθηκε το σύνθημα ”η Ουκρανία στους Ουκρανούς” και προβλήθηκε ο επαναπατρισμός Ρώσων και Εβραίων. Να που ήρθε η ώρα να γίνει αυτό για όσους αισθάνονται Ρώσοι αλλά με άλλους όρους.

Βέβαια στην πορεία το Svoboda προσπάθησε να εξιλεωθεί για προηγούμενες ακραίες θέσεις του αλλά αφού πρώτα άναψε την φωτιά αποτέλεσε την μήτρα ιδεολογικοποίησης που συσπείρωσε φανάτισε στρατολόγησε όλα τα αποβράσματα της χώρας…

Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο ”Ο δεξιός εξτρεμισμός στην Ευρώπη” των Ralf Melzer και Sebastian Sarafin.

Η α΄ μέρα δημοψηφισμάτων κύλισε σχετικά ομαλά.

dimpenews.com

Back to top button