Διεθνή

Καντίροφ: το Azovstal στη Μαριούπολη θα περάσει σήμερα υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν ή μετά το μεσημεριανό!! ΒΙΝΤΕΟ

”Το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη θα περάσει σήμερα ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή μετά το μεσημεριανό ” δήλωσε ο Ramzan Kadyrov.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, οι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν ακόμη την ευκαιρία να παραδοθούν.

Ο ίδιος αναφέρει: Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν γρήγορα βαθιά στην Ουκρανία, σαρώνοντας τα εχθρικά οχυρά. H μια μετά την άλλη έρχονται ειδήσεις για εκκαθάριση αξιωματικών και διοικητών ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών.

Ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του DPR εισήλθαν στο έδαφος του κεντρικού τμήματος του εργοστασίου Azovstal.Το βόρειο βιομηχανικό τμήμα του εργοστασίου εκκαθαρίστηκε πλήρως από μαχητές.Τα σημεία βολής και οι θέσεις παρατήρησης των μαχητών του Αζόφ (*μια εξτρεμιστική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία) εκκαθαρίστηκαν, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Αναφέρεται ότι οι Ρώσοι εισβάλουν στα υπόστεγα του Azovstal κατά μήκος των οποίων διασκορπίζονται μικρές ομάδες του εχθρού. Μετά την προλείανση του εδάφους με το βομβαρδισμό με βαρύ πυροβολικό κι από αέρος και την εξάλειψη των θέσεων παρατήρησης των μαχητών, καθίσταται δυνατό, ελλείψει σοβαρών πυρών από τους ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς, να προχωρήσουν οι Ρώσοι βαθύτερα στο συγκρότημα. Τα κτίρια και οι κατασκευές εκκαθαρίζονται. Οι στρατιώτες των Ειδικών Δυνάμεων πηγαίνουν μέσα στην εγκατάσταση του τούνελ, βεβαιώνονται ότι είναι δυνατή η συνέχιση και πλησιάζουν τις εισόδους στο μπλοκ βοηθητικών τμημάτων. Και έτσι, μέτρο με μέτρο, ο καθαρισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο κύριο τμήμα της επικράτειας της επιχείρησης, η περίμετρος της οποίας είναι τουλάχιστον 15 χλμ.

dimpenews.com

Back to top button