breaking newsΕλλάδα

«Βράζουν» τα νησιά: Νέες αποδοκιμασίες κατά του Ν.Μηταράκη στη Σάμο – Οι αλλοδαποί αποβιβάζονται από μόνοι τους (βίντεο)

 

Βράζουν” οι κάτοικοι του ανατολικού Αιγαίου από τις καθημερινές αφίξεις αλλοδαπών, οι οποίοι απλώς αποβιβάζονται στις ακτές των νησιών μας χωρίς καν να χρειάζονται την συνδρομή του ΛΣ.

 

Έτσι κατά την διάρκεια της  επίσκεψής του, στην Σάμο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  Νότης Μηταράκης,  έγινε αποδέκτης νέων έντονων αποδοκιμασιών από αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν το νησί τους να γίνεται αποικία αλλοδαπών.

Εκατοντάδες ήταν όσοι  βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στη θέση Ζερβού και αποδοκίμασαν τον υπουργό κατά την άφιξή του

Συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνο Λογοθέτη ο υπουργός επισκέφθηκε το ΚΕΦΑ στο Βαθύ όπου είχε επαφές με την διοίκηση του κέντρου καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου.

Στη συνέχεια, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπήρξε συνάντηση του υπουργού και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλεξάνδρο Λυμπέρη ,σωμάτων ασφαλείας, παρουσία του Βουλευτή Σάμου,κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Στη συνέχεια είχε επαφή με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζο.

Ο δήμος Ανατολικής Σάμου σχολίασε σχετικά: “Ο νέος Υπουργός ήρθε στο Δήμο , στο Δήμο που πλήττεται. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στις θέσεις μας, δέσμευση του το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ σε 10 ημέρες πάλι εδώ, στο ΔΗΜΟ μας. Προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”.

.Ο κ. Μηταράκης, κατά την παραμονή του στο νέο ΚΕΦΑ, δήλωσε γενικώς και αορίστως πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων την οποία όμως δεν διευκρίνισε πως θα εφαρμοστεί και αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, δηλαδή με τα … 11 άτομα που επέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες.

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε» είπε ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης συνομιλεί με πολίτες έξω από τη νέα δομή μεταναστών στη θέση Ζερβού

Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως θα επισκεφτεί ξανά τη Σάμο σε δέκα ημέρες.

Χαρακτηριστικό της πλήρους διάλυσης που υπάρχει είναι ότι οι αλλοδαποί αποβιβάζονται μόνοι τους στις ακτές και το ΛΣ απλώς εντοπίζει τις άδειες λέμβους!

 Συγκεκριμένα, περιπολικό όχημα Λ.Σ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της ακτής Σκάλας Συκαμινέας Λέσβου, μόνο τη λέμβο από την οποία είχαν προηγουμένως αποβιβαστεί στην ακτή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί.

Σε άλλη περίπτωση σκάφος Λ.Σ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, αυτή τη φορά με 25 επιβαίνοντες και τους οποίους μετέφερε σε ασφαλές λιμάνι.

Σε άλλη περίπτωση το ΛΣ κατάφερε να εντοπίσει για δεύτερη φορά άδεια λέμβο από την οποία είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα και χωρίς κανένα πρόβλημα 45 αλλοδαποί στην περιοχή ”ΤΣΑΜΑΚΙΑ” Μυτιλήνης.

Pronews
Back to top button