breaking newsΔιεθνή

Αμερικάνικοι βομβαρδισμοί στη Συρία: Στους 23 οι νεκροί – 16 θύματα και στο Ιράκ

Τουλάχιστον 23 φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν χθες, Παρασκευή, από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, του Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επίσης εννέα Σύρους μαχητές και έξι Ιρακινούς, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κανείς άμαχος δεν έχασε τη ζωή του.

Τα αμερικανικά πλήγματα στο δυτικό Ιράκ, που πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή, εναντίον ένοπλων φιλοϊρανικών ομάδων, προκάλεσαν τουλάχιστον «16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων άμαχοι», σύμφωνα με έναν επίσημο απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνης Μπάσεμ αλ-Αουάντι.

Με τα πλήγματα αυτά «η ασφάλεια του Ιράκ και της περιοχής βρίσκονται στο χείλος της αβύσσου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην οποία διαψεύδονται επίσης «ψευδείς ισχυρισμοί» αναφορικά με δήθεν «προηγούμενο συντονισμό» με την Ουάσινγκτον για τα πλήγματα αυτά.

Αφότου ξέσπασε τον Οκτώβριο ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δεχθεί επίθεση τουλάχιστον 100 φορές στο Ιράκ και τη Συρία, συνήθως με ένα μίγμα από ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

PrimeNews.

Back to top button