breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σάλος και αηδία για το άρθρο των NY Times που συμπαρασύρει τους ανθρώπους στον κανιβαλισμό!

Αλήθεια, δεν υπάρχει πλέον κανένα όριο;

Οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν δυσφορία και σύγχυση το Σάββατο αφού οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι ήρθε η «ώρα και ο τόπος» για τον «κανιβαλισμό».

Οι χρήστες αποδοκίμασαν το κείμενο, επειδή φαινομενικά «κανονικοποιούσε» τη φρικτή πρακτική της κατανάλωσης ανθρώπινης σάρκας.

Οι New York Times δημοσίευσαν το περίεργο κομμάτι, με τίτλο “A Taste for Cannibalism?” (μια γεύση κανιβαλισμού;) στην ενότητα «Στυλ», του Σαββάτου.

Γραμμένο από την Άλεξ Μπεγκς, το άρθρο παρείχε πληροφορίες για την αυξανόμενη συνάφεια του κανιβαλισμού στην ποπ κουλτούρα –ειδικά μέσα από ένα «κύμα πρόσφατων βιβλίων που είναι γροθιά στο στομάχι»– και υποστήριξε τον ισχυρισμό ενός συγγραφέα που ανέφερε ότι «τώρα είναι η ώρα για κανιβαλισμούς».

Η Μπεγκς ξεκίνησε το άρθρο της με μια αναφορά στην ιδέα της ιστορίας της μυθιστοριογράφου Τσέλσι Σάμερς για έναν χαρακτήρα που έτρωγε «σαν τοστ, σε τοσκάνικο στιλ, το συκώτι της αποθανόντος φίλης του». Στη συνέχεια η ίδια παρατήρησε ότι, «Αποδείχθηκε, πως ο κανιβαλισμός έχει χρόνο και τόπο. Στις σελίδες ορισμένων πρόσφατων βιβλίων και στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές οθόνες, η κα Σάμερς και άλλοι περιγράφουν πως αυτή η ώρα είναι τώρα»

Οι New York Times γύρισαν τα κεφάλια τους το Σάββατο με αυτό το άρθρο για τον κανιβαλισμό.
Οι New York Times προκάλεσαν σάλο το Σάββατο με αυτό το άρθρο για τον κανιβαλισμό

Το άρθρο της Μπεγκς παρέχει και μια ιδιόμορφη κάλυψη για μια σειρά από ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τους δημιουργούς του Yellowjackets, μιας σειράς του Showtime που περιλαμβάνει γραφικές σκηνές κανιβαλισμού. Η συνδημιουργός της σειράς, Άσλει Λάιλ εξήγησε το ποια ήταν η πηγή έμπνευσής της, λέγοντας: «Νομίζω ότι συχνά μας ελκύουν τα πράγματα που μας απωθούν περισσότερο».

Ο δημιουργικός συνεργάτης της σειράς,  Μπαρτ Νίκερσον πρόσθεσε: «Επιστρέφω συνέχεια σε αυτήν την σκέψη που μου λέει πως μήπως η αποστροφή μας για αυτά τα πράγματα, είναι τελικά ο φόβος της έκστασης τους; Ο φόβος ότι μπορεί να μας αρέσει; (ο κανιβαλισμός)»

Το άρθρο της Μπεγκς προσπάθησε επίσης να ανακαλύψει «τι μπορεί να τροφοδοτεί την επιθυμία για ιστορίες κανιβαλισμού στο σήμερα». Σύμφωνα με την Λάιλ, αυτό οφείλεται στη τρέχουσα «περίεργη στιγμή» της ανθρωπότητας. Η ίδια ανέφερε «την πανδημία, την κλιματική αλλαγή , τους πυροβολισμούς στα σχολεία και τα χρόνια πολιτικής κακοφωνίας ως πιθανούς παράγοντες».

Η Λάιλ εξήγησε: «Αισθάνομαι ότι πλέον το αδιανόητο έχει γίνει το σκεπτόμενο, κομμάτι της καθημερινής μας σκέψης και ο κανιβαλισμός είναι σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την κατηγορία του αδιανόητου».

Σε απάντηση στο άρθρο που προσωπικά μας γυρίζει τα άντερα ανάποδα, ο συντηρητικός σχολιαστής Ίαν Μάιλς Τσέονγκ έγραψε στο Twitter, «Σταματήστε να κανονικοποιείτε τον κανιβαλισμό».

«Εμμμμ;!! Οι NY Times έχουν γίνει ένα μνημειώδες αστείο», έγραψε στο Twitter ο συντηρητικός συγγραφέας Νεντ Ριούν.

Ο φιλελεύθερος συγγραφέας Άνταμ Μπεστ ειρωνεύτηκε λέγοντας: «Ξέρετε ότι η κοινωνία έχει γίνει άσχημη όταν οι NYT μας συνιστούν τώρα, να αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλον».

 

Ο επιστήμονας Δρ Ντέιβιντ Σίφμαν «θρήνησε» λέγοντας ότι δεν ήταν αυτό το είδος προόδου που οραματιζόταν για την ανθρωπότητα, γράφοντας στο Twitter, «Μου υποσχέθηκαν ιπτάμενα αυτοκίνητα».

Ο συντηρητικός σχολιαστής Ντέιβιντ Ρεαμπόι έγραψε σαρκαστικά στο Twitter: «Ωχ καλά, ξεκινάμε άλλα πράγματα τώρα».

Για την πλειοψηφία των υγειών ψυχικά ανθρώπων, ένα τέτοιο κείμενο προκαλεί αηδία, αποστροφή, αλλά και προβληματισμό. Γιατί το προοδευτικό μέσο ενημέρωσης, δεν το δημοσίευσε τυχαία, ούτε για να προκαλέσει, αλλά το έκανα για να προετοιμάσει μια μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανικού κοινού αρχικώς και έπειτα όλου του υπόλοιπου κόσμου, για τα «καλά του κανιβαλισμού»….

Prime News

Back to top button