breaking newsκοινωνία

Νέα Σμύρνη – Βίντεο που προκαλεί – Αστυνομικοί πατάνε με το μηχανάκι νεαρό διαδηλωτή

Αρθρογράφος Nikolaos Kampouris

Νέα Σμύρνη – Βίντεο που προκαλεί: Αστυνομικοί πατάνε με το μηχανάκι νεαρό διαδηλωτή

Όλο και περισσότερα είναι τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία καταδεικνύουν την αστυνομική βία.

Το νέο βίντεο καταγράφει έναν νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος αρχικά, κάτι λέει στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Την επόμενη στιγμή, άτομα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» ανεβαίνουν με τα μηχανάκια στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμαένα από αυτά να χτυπήσει πισώπλατα το νεαρό και τον ρίξει κάτω.

Στην συνέχεια, ένας συνάδελφος του αστυνομικού, σε κατάσταση εκτός ελέγχου φωνάζει «πιάσ ‘τον».

Ο νεαρός, ταραγμένος, σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο όμως τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις τον ακινητοποίησαν.

Τα επεισόδια, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 στη Νέα Σμύρνη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βίαμε ομάδα ατόμων να πετάμολότοφ και καπνογόνα κοντά στο αστυνομικό τμήματης περιοχής και αστυνομικούς να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, κατέγραψε και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει δέκα συλλήψεις, σύμφωνα με την αστυνομία,κατά την διάρκεια επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη, ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης (9/3) η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου400 κουκουλοφόροιπου βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώστην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίαςγια τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Περιλαμβάνει σκληρές εικόνες.

 

Πηγη -https://www.diaforetiko.gr/nea-smyrni-vinteo-poy-prokalei-astynomikoi-patane-me-to-michanaki-nearo-diadiloti/
Back to top button