breaking newsΕλλάδα

Στην κατηγορία 4 (επικινδυνη) η Ελλάδα, ξανασκεφτείτε το πρίν ταξιδέψετε εκεί, λέει η Ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

 

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την ένταξη της Ελλάδος στην κατηγορία 4 “μην ταξιδέψετε’ των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδει, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι “έχουμε επικαιροποιήσει τις Ταξιδιωτικές Οδηγίες ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC)….

 

Η κατηγορία στην οποία κατατάσσεται η κάθε χώρα βασίζεται στην τρέχουσα εκτίμηση των συνθηκών εντός της χώρας, η οποία μπορεί να αλλάζει συχνά λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της απειλής και των στρατηγικών που έχουν υιοθετήσει οι χώρες. Η πανδημία ενέχει άνευ προηγουμένου κινδύνους και οι συμβουλές μας λαμβάνουν υπόψη τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το COVID-19.

Δεδομένων των τρεχουσών παγκόσμιων συνθηκών, οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην κατηγορία 3 ή στην κατηγορία 4. Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο.”

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έως τις 20 Απριλίου εντασσόταν στην κατηγορία 3 “ξανασκεφτείτε το πριν ταξιδέψετε”. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει πριν από δυο ημέρες ότι βάσει της νέας επικαιροποίησης το 80% των χωρών διεθνώς θα εντάσσονται στην κατηγορία 4.

 

 

 

πηγη 

Back to top button