Ελλάδα

Εμβoλιαστnκαν σχεδον ολοι, παvηγυριζαν οτι νικnσαν, αλλα ο εμβoλιασμoς ανoσiα δεν εφερε και…ξαναμπηκαν σε καραvτiνα ! ! !

Χαλαει το αφηγημα…

Απομυθοποιουνται τα εμβολια…..

Και τωρα να δουμε τι καινουριο αφηγημα θα βρουν….

Σε νέα καραντίνα μπήκε από χθες η πρωτεύουσα της Χιλής, Σαντιάγο, στην προσπάθεια να ελεγχθεί το νέο κύμα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό που έχει εκδηλωθεί παρά την αξιοσημείωτη πρόοδο της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Είναι η τρίτη φορά τους 14 μήνες της υγειονομικής κρίσης που οι αρχές παίρνουν αυτό το σαρωτικό μέτρο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτεια της χώρας της Λατινικής Αμερικής, την 3η Μαρτίου 2020.

Οι πολίτες υποδέχθηκαν το μέτρο με ανάμεικτα συναισθήματα. Ορισμένοι το υποστηρίζουν, άλλοι τονίζουν ότι πολλοί, ιδιαίτερα οι φτωχότεροι, έχουν ανάγκη να βγουν έξω για να εργαστούν.

Το Σάββατο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλους 107 θανάτους ασθενών με την COVID-19 και 7.624 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται σε κάπου 30.500 νεκρούς επί συνόλου 1,4 εκατ. μολύνσεων ως αυτό το στάδιο.

Στη Χιλή, χώρα 19 εκατ. κατοίκων, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 11,3 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 8,8 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο. Οι αρχές έχουν παραλάβει κάπου 22,7 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Όμως η πρόοδος της εκστρατείας ανοσοποίησης στη χώρα, που βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο, δεν έχει εμποδίσει μέχρι εδώ την αύξηση των κρουσμάτων.

πηγη 

Back to top button