ΔιεθνήΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παντελως αχρnστα τα εμβoλια για την Ιvδικn μεταλλαξn που σκοτωvει και τους πληρως εμβoλιασμεvους…

Η «ινδική» μετάλλαξη έχει επικρατήσει στη Βρετανία με το 90% των νέων κρουσμάτων, να έχουν μολυνθεί από την συγκεκριμένη παραλλαγή του ιού….

 

Από τις 7 Ιουνίου ως σήμερα, καταγράφηκαν 42 θάνατοι από την λεγόμενη «ινδική» μετάλλαξη του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες από την στιγμή που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι μεταξύ των 42 που έχασαν τη μάχη, περιλαμβάνονται 12 πλήρως εμβολιασμένοι και, όπως σημειώνει ο Guardian, είχαν παρέλθει 14 ημέρες από την λήψη της δεύτερης δόσης, επομένως θα έπρεπε να είχαν αποκτήσει υψηλή προστασία από την ασθένεια και 7 που είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου και είχαν περάσει πάνω από 21 ημέρες μετά από την λήψη της, πράγμα που σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες, παρέχει σχετικά υψηλή προστασία έναντι του κορωνοϊού.

;;Καμπανάκι κινδύνου για ένα επόμενο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη από το φθινόπωρο χτυπά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή Χανς Κλούγκε.

Όπως υπογράμμισε ο Χανς Κλούγκε, η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, προκαλεί ανησυχία. Αυτή η μετάλλαξη όπως είπε, δείχνει αυξημένη μεταδοτικότητα και κάποια ανοσολογική διαφυγή είναι έτοιμη να κυριαρχήσει, ενώ πολλοί από τους ευάλωτους πληθυσμούς, άνω των 60 ετών, παραμένουν απροστάτευτοι.

Όλος ο επιστημονικός κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία, καταγράφει όλα τα επίσημα στοιχεία που δίνουν οι χώρες και οι ειδικοί πασχίζουν να συγκεντρώσουν δεδομένα, προκειμένου να βρουν λύση.

 

 

 

 

πηγη 

Back to top button