κοινωνία

Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Επικύρωσε αποζημίωση κατά της J & J.

Η απόφαση ανοίγει την «πόρτα» για επόμενες συλλογικές αγωγές στην εταιρεία.Η εταιρεία Johnson & Johnson τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε καταγγελίες για το γνωστό ταλκ της, ότι περιέχει αμίαντο και προκαλεί καρκίνο των ωοθηκών. Φυσικά ποτέ δεν αποδέχτηκε τις καταγγελίες, αν και καταδικάστηκε πολλές φορές. Μάλιστα το 2018 με δικαστική απόφαση αποφασίστηκε να καταβάλει αποζημίωση 4,7 δις δολαρίων σε 22 γυναίκες!

Δυο χρόνια αργότερα το Εφετείο του Μισούρι μείωσε το ποσό της αποζημίωσης, με το σκεπτικό ότι κάποιες από τις ενάγουσες δεν είχαν σχέση με τη συγκεκριμένη Πολιτεία και δεν θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στην αγωγή. Όμως έκρινε ότι η εταιρεία εν γνώσει της πούλησε στους καταναλωτές προϊόντα που περιείχαν αμίαντο και προκαλούν έντονο σωματικό, πνευματικό και συναισθηματικό άγχος.

Η Johnson & Johnson έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο όμως σήμερα αρνήθηκε να εξετάσει την προσφυγή, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί αμετάκλητα να πληρώσει αποζημίωση 2,1 δις αλλά και θα ανοίξει την «πόρτα» για επόμενες συλλογικές αγωγές.

Το άρθρο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Επικύρωσε αποζημίωση κατά της J & J. εμφανίστηκε πρώτα στο capnews.

Back to top button