Διεθνή

Ομαδικός τάφος εμβολιασμένων Γηροκομείο στη Nivelles Βελγίου. 12 νεκροί. Το 1/2 των 117 εμβολιασμένων μολύνθηκαν!!!

Δώδεκα θάνατοι σε Οίκο Ευγηρίας στο Βέλγιο αν και όλοι ήταν εμβολιασμένοι αναφέρει ο γιατρός Dr Jean-Michel Wendling (DR).
Εντυπωσιακή επιδημία Covid στο Γηροκομείο «Nos Tayons» στην πόλη Nivelles του Βελγίου.
Το βέλγικο ίδρυμα αντιμετώπισε ένα κύμα κορωνοιού στους τροφίμους του κατοίκων που μολύνθηκαν παρά τον πλήρη εμβολιασμό που πραγματοποιήθηκε με διπλή δόση τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τη διευθύντρια Anne-Catherine Roobaert με την οποία επικοινωνήσαμε, «η κρίσιμη φάση είναι πίσω μας».
Οι μισοί εμβολιασμένοι κάτοικοι μολύνθηκαν και 12 πέθαναν.
“Μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής: σχεδόν οι μισοί από τους 117 κατοίκους που εμβολιάστηκαν πλήρως τον Ιανουάριο (εμβόλιο Pfizer) μολύνθηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου”, εξηγεί η διευθύντρια. Προσβλήθηκαν 55 τρόφιμοι, συμπεριλαμβανομένων 52 από τους 117 εμβολιασμένους (44%). Δυστυχώς, έχουμε 12 εμβολιασμένους ανθρώπους που πέθαναν και άλλους 2 διαβητικούς σε ασταθή κατάσταση που νοσηλεύονται επί του παρόντος. Τα αποτελέσματα είναι επομένως πολύ σοβαρά και δημιουργούν ερωτήματα »
Γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι ποτέ 100% προστατευτικός, αλλά στην περίπτωση αυτού του ιδρύματος, είμαστε πολύ μακριά από αυτό που ανακοινώθηκε. Η εμπειρία της Nivelles είναι απόδειξη αυτού. Είναι η ινδική παραλλαγή που έχει εντοπιστεί κυρίως σε αυτούς τους ηλικιωμένους.
Όσον αφορά τους φροντιστές,3 στους 4 μη εμβολιασμένους (75%) μολύνθηκαν αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες για αυτούς: ένα από αυτούς είναι ασυμπτωματικός και ένα άλλος είναι επί του παρόντος σε οξυγόνο, αλλά είναι καλά.
Οι οικογενειακές επισκέψεις είχαν ξαναρχίσει και ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων αισθανόταν ασφαλείς και βρέθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους και στη συλλογική τραπεζαρία: από τις πρώτες περιπτώσεις, στις 17 Μαΐου, αυτά τα μέτρα τέθηκαν σε αναστολή και τέθηκε και πάλι περιορισμός.
Από την πλευρά των φροντιστών περίπου 20 μολύνθηκαν επίσης μεταξύ των 135 υπαλλήλων του ιδρύματος,εκ των οποίων το 60% των οποίων εμβολιάστηκε κυρίως με το εμβόλιο Pfizer και ορισμένοι με το εμβόλιο Astra Zeneca.
Λήφθηκε κάλυψη εμβολιασμού του 60% των φροντιστών σε επαφή με τους τροφίμους, κάτι που μπορεί να φαίνεται ανεπαρκές. Η ανεπαρκής κάλυψη ανοσοποίησης των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι αναμφίβολα η πρώτη «τρύπα στο ράφι». ( σσ. ωστόσο παρακάτω αναρωτιέται γιατί υπάρχει τέτοιος απολογισμός όταν το ποσοστό εμβολιασμού είναι κοντά στο 100% μεταξύ των τροφίμων και σχεδόν το 70% μεταξύ του προσωπικού;Επίσης οι τρόφιμοι επειδή ήταν πλήρως εμβολιασμένοι δέχονταν επισκέψεις κι έρχονατν σ΄επαφή με κοινό. Η προστασία αποδείχθηκε ανεπαρκής αυτό είναι το απόλυτο δεδομένο όλα τα άλλα είναι εικοτολογείες!! )
Κινήσεις φραγμού, όπως το πλύσιμο των χεριών, οι οποίες θα μπορούσαν να βελτιωθούν στον γενικό πληθυσμό και στους επισκέπτες, και η χρήση μάσκας παραμένει επίσης ισχυρή περιοχή προστασίας για τους ευάλωτους.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί ενδιαφέρονται τώρα για τις συνθήκες υπό τις οποίες αποθηκεύτηκαν και χορηγήθηκαν τα εμβόλια. Οι αναλύσεις ποιότητας αέρα πραγματοποιούνται επίσης σε συντονισμό με τον καθηγητή Emmanuel André: έχει εγκατασταθεί εξοπλισμός για το σκοπό αυτό και τα αποτελέσματα θα αποκαλυφθούν σύντομα.
“Θα πραγματοποιηθεί περισσότερη ανίχνευση σε βάθος για να μάθουμε από πού μπορεί να προέρχεται ο ασθενής 0”, προσθέτει η Anne-Catherine Roobaert. Επιπλέον, συνεχίζουμε να κάνουμε τεστ. Οι τρόφιμοι και το προσωπικό θα δοκιμάζονται ορολογικά σήμερα και θα διεξάγουμε δύο τεστ PCR την εβδομάδα έως ότου δεν έχουμε πλέον νέα κρούσματα. “
Τα τελευταία PCR που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδωσαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Από τους τροφίμους που έχουν υποβληθεί σε τεστ αυτά είναι αρνητικά μέχρι τώρα, και μόνο δύο έχουν βρεθεί θετικοί αυτή τη φορά (με ήπια συμπτώματα) και έχουν απομονωθεί. Μεταξύ του προσωπικού είναι ακόμη καλύτερα, κανείς δεν είναι πια θετικός.
«Αυτό το ξέσπασμα σε έναν οίκο ευγηρίας αντιπροσωπεύει μια προειδοποίηση που πρέπει επομένως να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Δεν μπορούμε να βασιστούμε εξ ολοκλήρου σε ολόκληρη τη στρατηγική μας για την καταπολέμηση της πανδημίας μόνο στον εμβολιασμό », εξηγεί ο καθηγητής Antoine Flahaut στους συναδέλφους μας από την εφημερίδα Atlantico. «Ο εμβολιασμός είναι φυσικά ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα, αλλά βλέπουμε ότι απαιτείται πολύ υψηλό επίπεδο κάλυψης για να είναι αποτελεσματικό».

Γιατί το Covid-19 έχει μολύνει τόσο πολλούς εμβολιασμένους ανθρώπους και γιατί έχει προκαλέσει τόσους πολλούς θανάτους, όταν το γηροκομείο ήταν στο απυρόβλητο μέχρι τώρα;(σσ εννοεί πριν εμβολιασμού, καίριο ερώτημα) Γιατί έχει τέτοιο αντίκτυπο όταν το ποσοστό εμβολιασμού είναι κοντά στο 100% μεταξύ των τροφίμων και σχεδόν το 70% μεταξύ του προσωπικού; Η επιδημιολογική έρευνα πρέπει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. «Τα πάντα θα εξεταστούν πραγματικά», εξηγεί η Λάρα Κότλαρ, εκπρόσωπος της AVIQ, η Walloon Agency Βαλλονίας για την ποιότητα ζωής. Θέλουμε πραγματικά μια έρευνα 360 ° για να καταλάβουμε τι μπορεί να έχει συμβεί εκεί. Εξακολουθεί να είναι μια μεμονωμένη περίπτωση και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι … “infodujour 17/6/21

dimpenews.com

Back to top button