Διεθνή

Η Σύγχυση του φύλου: το #metoo του αύριο; ” Γαλλία:Το 22% των ατόμων ηλικίας 18-30 είναι “μη δυαδικά-non-binaires” δηλ. δεν αισθάνονται ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ή και τα δύο! Η Νέα ”Γένεση”!!!

Η Σύγχυση του φύλου: το #metoo του αύριο; “Γαλλία:Το 22% των ατόμων ηλικίας 18-30 είναι “μη δυαδικά-non-binaires” δηλ. δεν αισθάνονται ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ή και τα δύο (αμφί)! Η Νέα ”Γένεση”!!! (σσ. στην Ελλάδα υπάρχει αντίστοιχη μελέτη και νούμερα;) Ανατριχιαστικά για τη δυτική κουλτούρα και παρακμή όσα καταγγέλει εδώ ο Καθηγητής.Λένε στους γονείς να ρίχνουν άφυλη ματιά στα παιδιά τους για να μην τα επηρεάζουν στην επιλογή ταυτότητας φύλου.Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Η Δύση τελείωσε…έχει ήδη ηττηθεί πολιτισμικά ιδεολογικά.Ο καθηγητής λέει να σταματήσει η υποκρισία της εξιλέωσης των αμαρτιών του παρελθόντος και να κοιτάξουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη αλλιώς στο παρόν και ότι πιθανώς η γενιά του αύριο θα είναι στο metoo ως άτομα που θα καταγγέλουν ότι η κοινωνία και οι δομές της τους στέρησαν τη φύση τους τους έκαναν άφυλους ή δίφυλους.
Ο Samuel Piquet επιστρέφει στην τάση της κοινωνίας μας να «εκφυλίζει/αποφυλοποιεί» παιδιά. Συγχέουμε τα πάντα. Φυσικά, θα υπάρχει πάντα πρόοδος στον τομέα της εκπαίδευσης και δεν είναι άχρηστο να αναρωτιόμαστε για ορισμένες παραδόσεις και ορισμένα μοντέλα μετάδοσης……

(σσ.Η εκπαίδευση αναδεικνύεται ο μεγάλος πυλώνας μετάλλαξης του ανθρώπου.Επικίνδυνη. Δεν διαπλάθει προσωπικότητες τις αποδομεί. Πολύ πριν η Ιατρική υποταχθεί στην Πολιτική και στραφεί κατά της ανθρωπότητας μετατρέποντας τη Γη σ’ απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης ακούσιου γενικευμένου εγκλεισμού με καταναγκαστικές ιατρικές πράξεις, η Νομική -νόμοι εκτρώματα-, η Παιδαγωγική και η νεο-Ψυχολογία έγιναν συστημικά εργαλεία κατεδάφισης της ταυτότητας του είναι. Απεργάζονται μια νέα ”Γένεση” τρίφυλη ή άφυλη. Από τον ουμανισμό στον απανθρωπισμό στον ανθρωπομηδενισμό, ο κοινωνικός πειραματισμός έχει ξεκινήσει με τα παιδιά καιρό πριν τα πειραματικά εμβόλια. με την κάλυψη των Ανθρωπιστικών Επιστημών.)

Ωστόσο, το να πιστεύουμε ότι το να φοράμε φούστες στους γιους μας, να τους κάνουμε να φορούν ροζ, να «εκφυλίζουν» τα παιχνίδια και να είμαστε σίγουροι ότι οι κόρες μας θα παίζουν τόσο πολύ με τα αυτοκινητάκια όσο και με τις κούκλες θα λυθούν τα προβλήματα είναι μια ψευδαίσθηση. Εάν είναι επιθυμία εκ μέρους του παιδιού, δεν υπάρχει βλάβη να το αφήσουμε, αντίθετα, η παιδική ηλικία πρέπει να παραμείνει η περίοδος παιχνιδιού και απερισκεψίας. Όμως, η συνεχής ενθάρρυνση μιας υποτιθέμενης ισορροπίας…, μπορεί να αποδειχθεί αντιπαραγωγική. Υπάρχει κίνδυνος η παιδική ηλικία να μολυνθεί πολύ νωρίς με σκέψεις και αμφισβητήσεις.( σσ. εξόντωση της παιδικής ηλικίας, νόθευση της παιδικής αθωότητας. Όσοι είναι συνεργάτες του νέου κοινωνικού ευγονισμού είναι Ναζί. Το σύγχρονο διακύβευμα δεν είναι η ανατροφή αλλά η διαστροφή!)

“Εάν είναι αλήθεια ότι η έλξη των αγοριών στο ποδόσφαιρο και η έλξη των κοριτσιών στο ροζ είναι κοινωνικές δομές, γιατί θα πρέπει να της αποδώσουμε μια υπέρμετρη σημασία;”
Όπου η σύγχυση φτάνει στον παροξυσμό της είναι όταν το παραμικρό σήμα θεωρείται ως επιβεβαίωση διαφορετικού είδους. Εκείνοι που μας εξηγούν συνεχώς ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τα μικρά κορίτσια να φορούν ροζ και να διαφοροποιούμε τα παιδιά λόγω του φύλου τους, δεν έχουν καμία δυσκολία να ισχυριστούν ότι κάποιος πρέπει να ενθαρρύνει ένα τέτοιο αγόρι να «εκφυλιστεί» επειδή μερικές φορές φοράει φορέματα ή παίζει με κούκλες . Αυτή είναι μια αντίφαση που είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Το «θηλυκό» και το «αρσενικό» δεν θα υπήρχαν ως τέτοια, αλλά αυτές οι ατέρμονες αμφισβητούμενες κατηγορίες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αλλαγή του «φύλου»;

Επιπλέον, εάν είναι αλήθεια ότι η έλξη των αγοριών για το ποδόσφαιρο και η έλξη των κοριτσιών για το ροζ είναι κοινωνικές δομές-στερεότυπα, γιατί πρέπει να εκπλαγούμε και να δίνουμε σε τέτοιες κλίσεις υπερβολική σημασία; Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες άλλοι λόγοι γι αυτό εκτός από μια «διαταραχή του φύλου»….

Η σύγχυση προέρχεται επίσης από την πολύ περιφρονητική μας αντίληψη για το τι δεν είναι απολύτως φυσικό, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Το “φύλο” επικρίνεται για το ότι είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα. Αυτό προφανώς συμβαίνει εν μέρει, αλλά όλα όσα έχουν κατασκευαστεί πρέπει απαραίτητα να αποδομηθούν πλήρως; Για να ξαναχτίσουμε τότε τι; Αντιθέτως, δεν είναι επιθυμητό να υποστηρίξουμε κάπως επίπλαστα αυτό που η φύση μας έχει δημιουργήσει; Το βλέμμα των γονέων συμμετέχει σε αυτήν την εν μέρει αυθαίρετη επιβεβαίωση της ταυτότητάς μας. Αυτό το βλέμμα που μας λέει ποιοι είμαστε δεν είναι λιγότερο ουσιαστικό. Το να ψάχνει να ρίξει μια ματιά “άφυλη” στα παιδιά του όπως κάποιοι μας ενθαρρύνουν, ενσπείρει την αμφιβολία ταυτότητας στο μυαλό τους από νεαρή ηλικία με τον κίνδυνο ότι αυτές οι ανησυχίες ενηλίκων να έχουν επιβλαβή αποτελέσματα σε αυτά.

Εάν οι άνθρωποι θέλουν τόσο πολύ να αναγνωριστούν όπως αυτοί ορίζονται, είναι επειδή το ζήτημα της ταυτότητας έχει νόημα, πολύ περισσότερο για ένα παιδί που χτίζεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από τα μάτια των άλλων, αυτό των γονιών του πρώτα. Επειδή οι άλλοι μας βλέπουν ως αγόρι ή κορίτσι, βλέπουμε τον εαυτό μας ως τέτοιο. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι ορισμένα έχουν ερωτήσεις, ότι άλλα αισθάνονται ακόμη και άβολα στο “φύλο” που αντιστοιχεί στο φύλο τους. Αλλά πρέπει να ενθαρρυνθεί αυτή η ανάκριση από νεαρή ηλικία; Ποιο παιδί δεν αισθάνθηκε ποτέ διαφορετικό από τα άλλα;

Το γεγονός ότι το 22% των ατόμων ηλικίας 18-30 ετών αισθάνονται “μη δυαδικά-non-binaires*” είναι μόνο το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ελευθερίας να διεκδικήσουν το “φύλο” τους ή είναι εν μέρει μόδα; Και πάλι, τίποτα σοβαρό αν πάρουμε αυτήν την τάση όπως είναι. Αλλά το να ενεργείς από την ηλικία των επτά ή οκτώ ετών, όπως κάνουν ορισμένοι, ότι ο γιος τους είναι στην πραγματικότητα ένα κορίτσι υπό από το χειροκρότημα των προοδευτικών και μπροστά από τις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών, δεν θα είναι χωρίς δράμα.

Αλλά έλεος μην συγχέουμε τα πάντα. Ας μην δημιουργήσουμε νέα θύματα γενεών που νομίμως θα αναρωτιούνται πώς μπορέσαμε να το αφήσουμε να γίνει αυτό. Αντί να συνεχίζουμε να εξιλεώνουμε τα λάθη μας του παρελθόντος για να αποκτήσουμε μια καθαρή συνείδηση, ας καταπολεμήσουμε τα σφάλματα του παρόντος.

Blogueur και τ. Καθηγητής Φιλόλογος δημιουργός του quamel.eklablog.com.

marianne 19/3/21

*Ένα άτομο που δεν αισθάνεται ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ή ακριβώς και τα δύο, λέγεται ότι είναι “μη δυαδικό”. Κάποιος που δεν είναι δυαδικός δεν αισθάνεται το ακριβές φύλο που του έχει ανατεθεί κατά τη γέννηση, και ως εκ τούτου δεν ταιριάζει με το δυαδικό φύλο ανδρών / γυναικών. Ένα μη δυαδικό άτομο αρνείται απλά να τοποθετηθεί σε ένα από αυτά τα δύο.

dimpenews.com

Back to top button