Διεθνή

Το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε με Pfizer στον Καναδά μολύνθηκε από Covid19.

Το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε με Pfizer στον Καναδά μολύνθηκε από Covid19. Ο COVID-19 συνεχίζει να μεταδίδεται στο Γηροκομείο CHSLD Saint-Antoine, παρά την επιχείρηση εμβολιασμού στα μέσα Δεκέμβρη.Το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στην χώρα η Gisèle Lévesque, δεν τον απέφυγε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα πιο πρόσφατα του CIUSSS της Capitale-Nationale,υπάρχουν 68 κρούσματα ενεργά ανάμεσα στους εμβολιασμένους.

Το πρώτο άτομο που εμβολιάστηκε στον Καναδά η Gisèle Lévesque, εκτέθηκε στον COVID-19 2 εβδομάδες αφού δέχθηκε τη δόση της. Είχε συμπτώματα αλλά τώρα φέρεται να είναι καλά.

Από το Δεκέμβρη 37 τρόφιμοι του CHSLD Saint-Antoine πέθαναν από την ασθένεια και 95 εργαζόμενοι μολύνθηκαν.

Το CIUSSS υπογραμμίζει το γεγονός ότι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι μολύνθηκαν από COVID-19 δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό…

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του εμβολιασμού, εντοπίστηκαν 15 περιπτώσεις. Αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη κατανόηση της κατάστασης στο CHSLD, αλλά είναι πιθανό ότι αρκετοί από αυτούς τους εμβολιασθέντες να μολύνθηκαν πριν λάβουν το εμβόλιο και δεν ξεκίνησαν την ανάπτυξη συμπτωμάτων παρά μόνο μετά τη λήψη του εμβολίου, εξηγεί η εκπρόσωπος της CIUSSS de la Capitale-Nationale η Annie Ouellet. Υπενθυμίζει επίσης ότι η ανοσοαπόκριση δεν εμφανίζεται αμέσως μετά τον εμβολιασμό.

Το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται 14 ημέρες πριν αναπτύξει τα αντισώματα για να αντισταθεί στη μόλυνση.Αυτό είναι ακόμη πιο αληθινό στην περίπτωση των ηλικιωμένων, όπου δεν αποκλείεται ότι αυτή η περίοδος των 14 ημερών να είναι ανεπαρκής, λέει η Annie Ouellet. (σσ. δηλ. δεν ξέρουν, περιμένουν να δουν, πειραματόζωα οι γέροι, βλέποντας και κάνοντας σπουδαία τακτική) Η δόση πρέπει να χορηγείται 21 ημέρες μετά την πρώτη. Οι κάτοικοι του CHSLD Saint-Antoine έπρεπε να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech. Η εμφάνιση δεν άλλαξε το σχέδιο εμβολιασμού του CIUSSS. Το CHSLD έχει 230 τροφίμους. Από αυτούς 202 επέλεξαν να λάβουν το εμβόλιο, όπως και 125 εργαζόμενοι.ici.radio-canada 14/1/21

Oι χώρες που έσπευσαν σε μαζικούς εμβολιασμούς γνωρίζουν τώρα μεγάλη έξαρση κρουσμάτων αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός που δεν μπορεί να παραβλέψει ανεξαρτήτως των εν μέρει ερμηνειών: Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ….

dimpenews.com

Back to top button