breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ορούντα: Συμπλοκές για κεραία κινητής τηλεφωνίας (βίντεο)

Ένταση και διαπληκτισμοί εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κοινότητα της Ορούντας, όταν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μετέβη με συνεργείο, μηχανήματα και εξοπλισμό, για να εγκαταστήσει κεραία.

 

Το «παρών» τους στην διαμαρτυρία έδωσαν και μέλη του Κινήματος Οικολόγων, με  τον Πρόεδρο, Γιώργο Περδίκη.

Στην σελίδα του Κινήματος στο facebook, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, αναγράφονταν τα εξής, συνοδεία φωτογραφιών: «Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του Κινήματος George Perdikis II βρίσκεται στην κοινότητα Ορούντας για να συμπαρασταθεί στην διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, για αποτροπή του συνεργείου της MTN για την πρόθεση εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός της Κοινότητας . Η Αστυνομία παρεμποδίζει τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν δυναμικά. Αυτά όλα συμβαίνουν την στιγμή που συζητάμε στην Βουλή, την πρόταση νόμου μας για την ορθή χωροθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την μείωση του ορίου ακτινοβολίας.»

Μια ώρα αργότερα, με νέα ανάρτηση, το Κίνημα ανέφερε ότι οι κάτοικοι πέτυχαν τον στόχο τους: «Οι κάτοικοι της Ορούντας, ενωμένοι, προσπάθησαν και διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και απέτρεψαν το συνεργείο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της ΜΤΝ . Τα κατάφεραν. Το συνεργείο αποχωρεί με τον εξοπλισμό. Το ανυψωτικό μηχάνημα μαζεύει τον τελευταίο εξοπλισμό που είχαν φέρει σήμερα μαζί τους. Μεγάλος Απών ο Κοινοτάρχης Ορούντας».

Χαρακτηριστικές εικόνες της έντασης που προηγήθηκε του αποτελέσματος, καταγράφηκαν στο βίντεο, το οποίο επίσης αναρτήθηκε από τους Οικολόγους. Σε αυτό, βλέπουμε τους διαπληκτισμούς των κατοίκων με τα μέλη της Αστυνομίας, ρόλος των οποίων ήταν η αποφυγή των παρατράγουδων:

Πηγή: 24news

Back to top button