breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εικόνες και ήχοι «Αποκάλυψης» στην Κίνα από την εξάπλωση του φονικού κοροναϊού (βίντεο)

 

Πλησιάζουν τις 2.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Στους 56 οι νεκροί

Σκηνές αποκάλυψης έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την μετάδοση του κοροναϊού στις πόλεις της Κίνας με τις αρχές να προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν την εξαπλωσή του θέτοντας σε καραντίνα πάνω από 56 εκατομμύρια κατοίκους και τις εικόνες που κάτοικοι τις περιοχής που μεταδίδουν να τρομάζουν.

Ειδικά οχήματα προσπαθούν συνεχώς να απολυμάνουν την πόλη Γουχάν που έχει προσβληθεί περισσότερο, μια πόλη άδεια που δείχνει σκηνές από ένα τρομακτικό μέλλον ενώ την ίδια ώρα συνεχώς και αυξάνονται τα θύματα από τον φονικό ιό.

Οι εικόνες και οι ήχοι απλά μόνο από ταινίες τρόμου θα μπορούσαν να έχουν βγει:

Το έρημο κέντρο της πόλης των 12 εκατομμυρίων

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων

Δεκατρείς επιπλέον θάνατοι από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από το νέο κοροναϊό σε 56, ανακοίνωσαν σήμερα, Κυριακή, οι τοπικές Αρχές.

Παράλληλα, έχουν επιβεβαιωθεί 323 νέα κρούσματα λοιμώξεων από τον ιό, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται έως και το Σάββατο σε 1.975.

Περιορισμοί στην κυκλοφορία οχημάτων

Περιορισμούς στην πρόσβαση προς την κινεζική πόλη Σαντόου, την πρώτη που βρίσκεται έξω από το επίκεντρο του νέου κοροναϊού στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Απαγορεύεται η πρόσβαση σε όλα τα αυτοκίνητα που δεν κρίνεται απαραίτητο να κυκλοφορούν στη Σαντόου, μια πόλη με περισσότερους από 5 εκατομμύρια κατοίκους, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 και πλέον χιλιομέτρων νοτίως της Ουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Η πόλη Τιαντζίν στη βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα δρομολόγια λεωφορείων εντός της επαρχίας από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Ο χάρτης της εξάπλωσης

Ένας διαδικτυακός χάρτης απεικονίζει την εξάπλωση της επιδημίας.

Το Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering κατασκεύασε και ενημερώνει τακτικά διαδικτυακό χάρτη που απεικονίζει την παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού που ξεκίνησε στη Wuhan της Κίνας τις προηγούμενες ημέρες.

Η καθηγήτρια Lauren Gardner, ήταν επικεφαλής αυτού του εγχειρήματος.

Η ιστοσελίδα δείχνει στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του 2019-nCoV, σε παγκόσμιο χάρτη, ενώ επιτρέπει και free download των στοιχείων από τους επισκέπτες.

Για την επιστημονική κοινότητα, αυτά τα στοιχεία θα γίνουν πιο πολύτιμα καθώς συνεχίζουν να τα συλλέγουν.

Η διάθεση των στοιχείων για download είναι ζωτικής σημασίας για τους ερευνητές, δήλωσε η Gardner.

Τα στατιστικά στοιχεία που απεικονίζονται συλλέγονται από τον ΠΟΥ, το Centers for Disease Control and Prevention, το National Health Commission of the People’s Republic of China, και το Dingxiangyuan, ένα social networking site για επαγγελματίες υγείας που παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για περιστατικά.

Δείτε τον χάρτη σε πραγματικό χρόνο  εδώ

Πρώτο ύποπτο κρούσμα στον Καναδά

Ένα πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες οι Αρχές του Οντάριο.

«Έχουμε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εδώ», στο Τορόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εϊλίν ντε Βίλα, επικεφαλής της υγειονομικής Αρχής της μητρόπολης του Οντάριο.

Ο ασθενής, ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο νέος ιός το Δεκέμβριο.

Επέστρεψε στον Καναδά στις 22 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ στο Τορόντο την επόμενη μέρα, δήλωσε η Μπάρμαρα Γέϊφ, αξιωματούχος στον τομέα υγείας της επαρχίας του Οντάριο.

Ο άνδρας τέθηκε σε απομόνωση. Δείγματα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο στο Ουίνιπεγκ, για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον κινεζικό κοροναϊό, ανέφεραν οι Αρχές.

 

Pronews

 

Back to top button