breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΆποψη

Ή ανθρωπάκι της εξουσίας ή άνθρωπος του Θεού…..! Ο εικαστικός Γ. Γαίτης προειδοποίησε: ”τ’ ανθρωπάκια,.. γίνανε ένα νούμερο. Φροντίστε να σωθείτε, να σωθούμε”. Η ριγέ πανομοιότυπη ενδυμασία στα ανθρωπάκια του παραπέμπει στο Ραβδωτό κώδικα barcode….στην νουμεροποίηση των πάντων….στο σφράγισμα…στον αριθμό του θηρίου!!!!

Ή ανθρωπάκι της εξουσίας ή άνθρωπος του Θεού…..! Ο εικαστικός Γ. Γαίτης προειδοποίησε: ”τ’ ανθρωπάκια,.. γίνανε ένα νούμερο. Φροντίστε να σωθείτε, να σωθούμε”. Ο εικαστικός Γ. Γαίτης προειδοποίησε: ”τ’ ανθρωπάκια,.. γίνανε ένα νούμερο. Φροντίστε να σωθείτε, να σωθούμε”. Η ριγέ πανομοιότυπη ενδυμασία στα ανθρωπάκια του παραπέμπει στο Ραβδωτό κώδικα barcode….στην νουμεροποίηση των πάντων….στο σφράγισμα…στον αριθμό του θηρίου!!!!

Ή ανθρωπάκι της εξουσίας ή άνθρωπος του Θεού….

«Oυδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν· ή γάρ τον ένα μισήσει καί τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται καί του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (Mατθ. 6,24) ή όπως το λέει ο λαός δεν καρπούζια δεν χωρούν στην ίδια μασχάλη…Ή γίνεσαι υπηρέτης δύο αφεντάδων φαρσοκωμωδία Πιραντελλικής έμπνευσης….

Όταν η τέχνη θεολογεί… Σε ανύποπτο χρόνο ο εικαστικός Γιάννης Γαΐτης, σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην εκπομπή Μονόγραμμα της ΕΡΤ το 1984, καταγγέλει : “Οι άνθρωποι, τα Ανθρωπάκια που λέω, το κατεστημένο, έφτασε σ’ ένα σημείο όπου δεν παίρνει άλλο να πάει πιο μακριά (…) γίνανε ένα νούμερο και τίποτα παραπάνω.
Εδώ εγώ κάνω μια μαρτυρία και σας λέω: Φροντίστε να σωθείτε, να σωθούμε. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο εγώ εκτός απ’ αυτήν τη μαρτυρία’’. “ Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό του ανθρωπάκι. Προτιμάει δηλαδή ένα βότσαλο, ένα λουλούδι ή κάτι άλλο, αλλά ποτέ ανθρωπάκι! Γιατί σού λέει “εγώ δεν είμαι αυτός”. Κι όμως είναι!”.

O Γιάννης Γαΐτης, με τα ριγέ του «ανθρωπάκια», καταγγέλει τη στειρότητα, την ισοπέδωση, την παθητικότητα, την απόλυτη υποταγή του σύγχρονου μαζικού τρόπου ζωής, την τυποποίηση, το μηδενισμό, το πανομοιότυπο, την ευθυγράμμιση, την αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου, τις νεκρές ψυχές που θα έλεγε ο Γκόγκολ ή ακόμη χειρότερα του Ιψενικούς ”Βρυκόλακες” κόλακες…

Το πλήθος του ομοιόμορφο είναι ακίνητο σε μια στάση μαζικής αυστηρής πειθαρχίας γενικευμένης υποταγής εικόνα ολοκληρωτισμού..Είναι αυτή η ίδια η ομοιμορφία που γεννά την αδράνεια, ακινησία και τελμάτωση αφού δεν υπάρχει εξέλιξη…από φόβο ή από κομφορμισμό ή γιατί οι συνθήκες της τυρανίας δεν το επιτρέπουν..

Η ριγέ πανομοιότυπη ενδυμασία που φέρουν τ’ ανθρωπάκια του παραπέμπει τόσο στους κρατούμενους μιας αδιόρατης φυλακής τεχνολογικής φύσεως άυλης που προσιδιάζουν στις κλασικές ριγέ φόρμες των κατάδικων ή ακόμη πειστικότερα στην νουμεροποίηση των πάντων μέσω του Ραβδωτού κώδικα barcode..το σφράγισμα…

Η ριγέ πανομοιότυπη ενδυμασία που φέρουν τ’ ανθρωπάκια του παραπέμπει στην νουμεροποίηση των πάντων μέσω του Ραβδωτού κώδικα barcode..στο σφράγισμα…

dimpenews.com

Back to top button