Ελλάδα

Πρoεδρoς Eθvικnς Eπιτρoπnς Eμβoλιασμώv: Αν έγιvε η πρώτn δoσn σε παιδi και αρρωστnσει τoτε δεν απαιτεiται επιπλέoν δoσn…

Επιστημονες, οχι αστεια…

Το μονο που τους νοιαζει ειναι πως θα καταναλωσουν τα κωλοεμβολια τους…

Το αν θα πεθανουν ή θα μεινουν αναπηρα τα παιδια καθολου δεν τους νοιαζει….

Διαβαστε…

Τρίτη δόση εμβολίου σε παιδιά και εφήβους ηλικίας κάτω των 18 ετών χορηγείται, μόνον αν συνυπάρχει ανοσοκαταστολή ή χρόνιο νόσημα, όπως ανέφερε στην τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε σε αμερικανική μελέτη χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 5 – 11 ετών, λέγοντας πως τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά.

Όπως τόνισε:

Τα παιδιά που έχουν νοσήσει με λίγα συμπτώματα ή χωρίς συμπτώματα, θα πρέπει να εμβολιαστούν με μία δόση 3 μήνες μετά τη νόσηση.

Αν έγινε η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση, τότε δεν απαιτείται επιπλέον δόση.

Για το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, σημείωσε πως δύο δόσεις του εμβολίου προτατεύουν κατά 91%, όπως έδειξε μελέτη σε 20 διαφορετικές Πολιτείες των ΗΠΑ σε παιδιά μέσης ηλικίας 14 ετών. Όπως είπε, παρόμοια είναι και τα ευρήματα γαλλικής μελέτης.

Για την τέταρτη δόση, επισήμανε πως Βρετανοί επιστήμονες τονίζουν ότι η τρίτη δόση είναι πολύ αποτελεσματική κατά της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. “Η χορήγηση τέταρτης δόσης είναι κάτι που αφορά το μέλλον”, είπε.




πηγη 

Back to top button