breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενεργειακή φρενίτιδα: Δελτίο «καιρού» ηλεκτρισμού σε κανάλια της Γαλλίας – Στο «κόκκινο» επίπεδο θα κόβουν το ρεύμα

Αντί για… βροχές και καταιγίδες, το δελτίο «καιρού» για το ρεύμα, θα δείχνει το που βρίσκονται τα ενεργειακά διαθέσιμα της χώρας!

Δελτίο: Ούτε στις πιο ευφάνταστες ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν πρόκειται να συναντήσει κανείς το μέτρο που αναμένεται να εφαρμοστεί στη Γαλλία, όπου στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, οι πολίτες θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τα επίπεδα ηλεκτρικής ενέργειας που διαθέτει η χώρα!

Συγκεκριμένα η δημόσια τηλεοπτική εταιρεία France Télévisions, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού δικτύου RTE, προτίθενται να βάλουν όλο τον γαλλικό πληθυσμό στο… σαφάρι της χαμένης ενέργειας (και τις «ατομικής ευθύνης» βέβαια) και με έγχρωμα εικονογράμματα που θα εμφανίζονται σε τηλεοπτικά κανάλια, θα γνωστοποιούνται σε αυτούς σε ζωντανό χρόνο, τα ενεργειακά διαθέσιμα της χώρας!

Δηλαδή στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα ζωντανό δελτίο «καιρού»… ηλεκτρισμού, στα πρότυπα του κλασσικού δελτίου καιρού! Μόνο που εδώ η… πρόγνωση δεν θα έχει να κάνει με καιρικά φαινόμενα, άλλα με «καταιγίδες» από… blackout και πλύση εγκεφάλου των πολιτών ώστε να νοιώθουν μονίμως ως υπόλογοι για την κατανάλωση ρεύματος που κάνουν!

Ειδικότερα, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα εμφανίζουν ένα τρίχρωμο εικονόγραμμα στο κάτω μέρος της οθόνης στις ώρες μεταξύ 8 π.μ. και 12 μ.μ. και μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ., που θα υποδεικνύει στους τηλεθεατές το υπάρχον φορτίο στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το τρίχρωμο εικονόγραμμα θα είναι σε αντιστοιχία με τον ιστότοπο Ecowatt της RTE, και διαφημίζεται από την εταιρεία ως «η αναφορά καιρού για την ηλεκτρική ενέργεια».

Οι ενδείξεις θα περιλαμβάνουν τρία διαφορετικά χρώματα που θα δείχνουν την κατάσταση της εθνικής κατανάλωσης. Το πράσινο υποδεικνύει την «κανονική καταπόνηση», το πορτοκαλί σημαίνει πως το δίκτυο βρίσκεται υπό πίεση και το κόκκινο πως υπάρχει πολύ μεγάλη ενεργειακή πίεση, κάτι που θα συνεπάγεται με blackouts αν οι πολίτες δεν «συμμορφώνονται» στην εξοικονόμηση ενέργειας! Μια πρακτική που κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει πως θα μπορούσε στο μέλλον να εξατομικευτεί με «ποινές» σε ενεργειακά «επιζήμια» νοικοκυριά που οι «σπατάλες» τους θα ανιχνεύονται από τους «έξυπνους» μετρητές!

Οι «βασικές περιβαλλοντικές συμπεριφορές» που βρίσκονται στον ιστότοπο Ecowatt περιλαμβάνουν την αναβολή της χρήσης οικιακών συσκευών ή την «μετριοπαθή χρήση συσκευών μαγειρέματος». Ενώ μια άλλη πρόταση από τον ιστότοπο Ecowatt είναι η μείωση του φωτισμού στο σπίτι!

Βλέπουμε πως το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, μεταβάλλεται όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα που «τζογάρεται» από κερδοσκόπους και χρησιμοποιείται ως μοχλός ελέγχου και άσκηση υπακοής ακόμα και σε «real time» ενημέρωση! Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι τόσο πρόθυμες να εμπνεύσουν κλίμα ανασφάλειας και φόβου, που μεταχειρίζονται το ηλεκτρικό ρεύμα ως ένα φευγαλέο αγαθό που απολαμβάνει κανείς ανάλογα με την συμμόρφωση προς «τας υποδείξεις»!

Και όλα αυτά ξεκινούν από μια εργαλειοποιημένη ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε να υφίσταται μήνες πριν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και «απογειώθηκε» με την τυχοδιωκτική πολιτική των Βρυξελλών. Και ως απότοκο, οδηγούμαστε σε μια φρενοβλαβή κατάσταση που όμοια της δεν έχει ξαναδεί η ευρωπαϊκή ιστορία. Μετά την υγειονομική φρενίτιδα, φαίνεται πως ακολουθεί ταχέως η ενεργειακή φρενίτιδα!

Prime News

Back to top button