Διεθνή

Εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών Αγγλίας (MI6) συναντήθηκαν με μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Hayat Tahrir Al-Sham ( τ. Αλ Νούσρα) στο Ιντλίμπ!!!!

Εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών Αγγλίας (MI6) πραγματοποίησαν συνάντηση με μέλη της τρομοκρατικής ομάδας Hayat Tahrir Al-Sham η μετονομασθείσα Jabhat al Nusra (Mέτωπο της Νίκης) πτέρυγα της Αλ Κάιντα που δραστηριοποιείται στο Idlib σύμφωνα με το Interfax που επικαλείται διπλωματική ρώσικη πηγή.

Ένας Βρετανός εκπρόσωπος μυστικών υπηρεσιών συζήτησε με τον ηγέτη του HTS δηλ. τον περιβόητο Golani ή Julani την κατάργησή του σχηματισμού από τη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η πηγή τονίζει επίσης ότι ένας Βρετανός αξιωματούχος πληροφοριών ανέφερε ότι ο αρχηγός του HTS καθιερώνει στενή συνεργασία με τη Δύση.

Το πρακτορείο ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Ρωσία διαθέτει πληροφορίες που δείχνουν ότι εκπρόσωποι βρετανικών μυστικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν συνάντηση με στοιχεία της “Hayat Tahrir al-Sham” στο Idlib.

Η πηγή είπε, “σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι μυστικές υπηρεσίες των Δυτικών χωρών δεν έχουν μόνο έμμεσες, αλλά και άμεσες επαφές με τις διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία.

Πρόσθεσε, “για παράδειγμα, έγινε γνωστό ότι ο αρχηγός του διεθνούς τρομοκρατικού συνασπισμού, της Hayat Tahrir Al-Sham πριν από λίγο καιρό στην περιοχή Ιντλίμπ κοντά στο σημείο ελέγχου Bab al-Hawa στα συρο-τουρκικά σύνορα, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και τον πρώην βρετανό απεσταλμένο στη Λιβύη Τζόναθαν Πάουελ. “

Σύμφωνα με τη ρωσική πηγή, “το γεγονός ότι υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα αποκλεισμού του Hayat Tahrir al-Sham από τους καταλόγους τρομοκρατικών οργανώσεων καθιστά αυτό το γεγονός ιδιαίτερα ειρωνικό.”

Tα ευκόλως εννοούμενε παραλείπονται..

dimpenews.com

Back to top button