breaking newsΔιεθνή

Φρίκη στη Γαλλία: Γερμανός βασάνιζε την σύζυγό του για 12 χρόνια – Τη βρήκαν γυμνή, με ξυρισμένο κεφάλι και κατάγματα

 

Μία 53χρονη Γερμανίδα, που υποστηρίζει ότι ζούσε φυλακισμένη από το 2011 σε ένα διαμέρισμα στο Φορμπάκ, στη βορειοανατολική Γαλλία, εντοπίστηκε σήμερα (7/8) από αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον σύζυγό της, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας.

Ο ύποπτος, που είναι 55 ετών και έχει τη γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα και τέθηκε υπό κράτηση. Η σύζυγός του βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα. Ήταν γυμνή, με ξυρισμένο το κεφάλι, υποσιτισμένη και έφερε εμφανή κατάγματα. Μέσα στο διαμέρισμα υπήρχε και ένας «πάγκος βασανιστηρίων».

Το Φορμπάκ είναι μια πόλη πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC μετέδωσε ότι η γυναίκα είχε κατάγματα στα πόδια και τα δάχτυλα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, είναι προφανές ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι σε εξέλιξη πολλές έρευνες, προτιμώ να είμαι επιφυλακτικός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη αστυνομική πηγή, της δικαστικής αστυνομίας του Μετς που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Άλλη πηγή είπε ότι η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γερμανική αστυνομία του Βισμπάντεν, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές που επενέβησαν σήμερα τα ξημερώματα. Η τοπική εφημερίδα Le Republicain Lorrain γράφει ότι τηλεφώνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής «από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο σύντροφός της, μέσα σε αποκρουστικές συνθήκες».

Οι γαλλικές αρχές διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες του παράνομου περιορισμού ατόμου, του βιασμού με επιβαρυντικές συνθήκες και βασανιστηρίων και βαρβαρότητας, σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα σημειωματάριο στο οποίο ο άνδρας κατέγραφε τις πράξεις του και τις ώρες που τάιζε το θύμα του, σύμφωνα με τον RMC.

«Δεν την είχαμε δει ποτέ»

Οι γείτονες έλεγαν ότι δεν την είχαν δει ποτέ, ότι άκουγαν τις κραυγές της αλλά νόμιζαν ότι ήταν βαριά άρρωστη και ότι «πέθαινε».

«Δεν είχα δει ποτέ την κυρία, δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι», είπε στους δημοσιογράφους μια γειτόνισσα, η Αλισιά, εξηγώντας ότι δεν είχε δει την 53χρονη εδώ και έξι χρόνια. «Ο ιδιοκτήτης (του σπιτιού) μου είπε ότι είχε καρκίνο, αυτό έλεγε (ο σύζυγος) σε όλον τον κόσμο στο κτίριο», πρόσθεσε.

Παρόμοιες πληροφορίες μετέφεραν και άλλοι γείτονες. «Κάποιες φορές άκουγα κραυγές αλλά νόμιζα ότι ήταν από τον πόνο» λόγω του καρκίνου, εξήγησε η Αλισιά. Οι φωνές δεν ακούγονταν πολύ συχνά, «τις άκουσα 5-6 φορές μέσα σε τρεις μήνες», είπε.

Ο σύζυγος ήταν «πολύ ευγενικός» αλλά οι μοναδικές σχέσεις με τους γείτονες περιορίζονταν σε ένα «καλημέρα, καληνύχτα», συνέχισε η γυναίκα.

Μια άλλη γειτόνισσα, η Έρικα, είπε ότι η ίδια ζει στη γειτονιά εδώ και 15 χρόνια και είδε τη γυναίκα «ίσως πριν από δέκα χρόνια» και τότε ήταν «φαλακρή». Η Έρικα πίστευε ότι η 53χρονη «μάλλον πέθανε» ή «έφυγε» και ότι ο σύζυγός της ζούσε μόνος του. Και εκείνον όμως τον έβλεπαν «ελάχιστα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι πριν από καμιά δεκαπενταριά ημέρες τον είδε να φροντίζει τα λουλούδια στο μπαλκόνι του.

primenews

Back to top button