breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Σοκ και δέος προβλέπει ο επενδυτής Rogers: Τρομακτικότερη κρίση από το 2008 – Κατάρρευση ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας, Fed

Ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση, πιο καταστροφική από το 2008

Η ΕΕ θα καταρρεύσει, οι ΗΠΑ θα παρακμάσουν, η Κίνα θα γίνει υπερδύναμη. Πρώτα, όμως, ο κόσμος θα βιώσει ένα μεγάλο σοκ. Tάδε έφη ο Αμερικανός επενδυτής και πρώην συνεργάτης του George Soros Jim Rogers… που συν τοις άλλοις προβλέπει εξαΰλωση του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Fed.

Οι απλοί πολίτες θα πρέπει να στραφούν σε πιο αξιόπιστες τράπεζες και περιουσιακά στοιχεία για να σώσουν τα κεφάλαιά τους, λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, ισχυριζόμενος πως πλησιάζει το τέλος της Αμερικής, ενώ το δολάριο χάνει τη δύναμή του. Σε γενικές γραμμές, οι προοπτικές για τη Δύση είναι δυσοίωνες.

Ολόκληρος ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση, πιο καταστροφική από το 2008. Καμία τράπεζα ή χώρα δεν θα μπορέσει να την αποφύγει, ούτε καν η Κίνα με τις αυξανόμενες δυνατότητές της. Είναι αλήθεια ότι ο βαθμός επίδρασης της παγκόσμιας κατάρρευσης στα τραπεζικά συστήματα και τα κράτη θα ποικίλλει.

Νικήτρια η Κίνα

Η Κίνα θα κερδίσει τη «μάχη» για την εξουσία του 21ου αιώνα. Με βάση μια γενική ανάλυση της κατάστασης στον κόσμο, ο Αμερικανός επενδυτής Jim Rogers προέβλεψε αλλαγές στην αγορά.

Κατ’ αρχάς, επέστησε την προσοχή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες στον κόσμο, όταν μιλάμε για εξωτερικό δανεισμό. Και το χειρότερο είναι ότι οι όγκοι χρέους δεν μειώνονται, αλλά αντίθετα αυξάνονται κάθε χρόνο.
Αυτή η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον. Κατά συνέπεια, η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος είναι αναπόφευκτη.

«Πρώτα από όλα, η καταστροφή θα επισκεφθεί στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Παρά το γεγονός ότι οι νομισματικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι δυτικές χώρες κατάφεραν να ξεπεράσουν την ύφεση, περιμένουν αύξηση του αριθμού των τραπεζών που θα εξαφανιστούν στο πλαίσιο της επερχόμενης τρομερής ύφεσης» είπε ο Αμερικανός επενδυτής.

«Περισσότερες τράπεζες θα χρεοκοπήσουν»

Στην Ιαπωνία, στην Ευρώπη, σε πολλά μέρη θα δείτε τράπεζες να πτωχεύουν, γι’ αυτό η επόμενη ύφεση θα είναι τρομαακτική, προβλέπει ο Rogers. Ακριβώς λόγω των χρεών, τα οποία τώρα είναι “πολύ, πολύ αυξημένα”. Είναι αλήθεια ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό. Προτιμούν να κατηγορούν άλλα κράτη για τις αμαρτίες τους.

Αν και στην πραγματικότητα, όπως δείχνει το ένοχο παρελθόν, όταν η ύφεση είναι στην αρχή, οι ιθύνοντες αρχίζουν να κάνουν πάμπολλα λάθη που απλώς επιδείνωσαν την κατάσταση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, στο μέλλον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα και το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα των ΗΠΑ (FRS), το οποίο λειτουργεί ως Κεντρική Τράπεζα των Πολιτειών, ενδέχεται να εξαφανιστούν.

Πολύ συχνά έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους, γεγονός που προκάλεσε αύξηση της δυσπιστίας απέναντί ​​τους. Θα πάψουν να υπάρχουν. Αλήθεια, ποιος θα πάρει τη θέση τους; Ο Rogers δεν διευκρίνισε.

Τι «βλέπει» για ΕΕ και Κίνα…

Την ίδια ώρα ο Rogers κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, σύμφωνα με τον Rogers θα αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτή η πολιτική ένωση, σύμφωνα με τον Αμερικανό επενδυτή, μπορεί να καταρρεύσει εντελώς.

Και τα πρώτα σημάδια είναι ήδη εμφανή. Δείτε το παρέδειγμα με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Και όσο κι αν προσπαθούν στις Βρυξέλλες να προσποιηθούν ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη, στα παρασκήνια «άλλοι πολιτικοί αρχίζουν να μιλούν» για την επιθυμία να κάνουν το ίδιο με το Λονδίνο. Ο καταλύτης για την κατάρρευση της ΕΕ θα είναι σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα που έχει ήδη αντιμετωπίσει η ένωση.

«Γνωρίζετε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τρόφιμα και ενέργεια, αρχίζουν να έχουν προβλήματα πολιτικής φύσης. Και αυτό ήδη οδηγεί σε κάθε είδους νέα προβλήματα» είπε ο Rogers.

Το γεγονός ότι η Κίνα θα μπορούσε να γίνει μεγάλη δύναμη αντί των Ηνωμένων Πολιτειών στον 21ο αιώνα έχει ειπωθεί από διάφορους ειδικούς πολλές φορές. Ο Αμερικανός επενδυτής επιβεβαίωσε μόνο τις υποθέσεις, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι εύκολο για το Πεκίνο στον δρόμο για μια αναμφισβήτητη ισχύ του.

Back to top button