breaking newsΕλλάδα

Αvεμβoλiαστoι και “τζαμπατζnδες” δεν θα ξαvακλεiσουν την Eλλάδα, ειπε ο Aρxιτζαμπατζnς και ψευτoεμβoλιασμεvoς….

Ο Απερχομενος Πρωθυπουργός απέκλεισε νέα οριζόντια μέτρα λόγω της πανδημίας, ομολόγησε λάθη για τα μέτρα στην βόρεια Ελλάδα, αλλα κανενα φταιξιμο δεν εχει αυτος…

Για ολα φταινε οι ανεμβολιαστοι…

Διαβαστε και θα καταλαβετε….

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Ο Κουλης ο Αρχιτζαμπατζης σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Κ», ότι δεν θα ληφθούν ξανά οριζόντια μέτρα ώστε να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι. Όπως τονίζει, η απροθυμία για τον εμβολιασμό είναι παγκόσμια πραγματικότητα και όχι ελληνική ιδιαιτερότητα, «Καλούμαστε να απευθυνθούμε στους πιο καχύποπτους οι οποίοι δεν αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο», σημειώνει.

Εξηγεί ότι «υπάρχουν οι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν. Υπάρχει και η εξαιρετικά κατακριτέα κατηγορία των “δεν βαριέσαι, ξέρω ότι δουλεύει, να το κάνουν οι άλλοι, να ξεπεραστεί η πανδημία, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να το κάνω εγώ”. Είναι αυτοί που αποκαλούνται free riders ή τζαμπατζήδες», υπογραμμίζει ο Κουλης. 

Παραθέτει ακόμα δεδομένα που δείχνουν ότι το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μόλις το 1% όσων πέθαναν από κορονοϊό στις ηλικίες των 60-80 ετών ήταν εμβολιασμένοι (22 σε 2.245 θανάτους). Τονίζει όμως «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από το λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω υποχρεωτικό τον εμβολιασμό» και προσθέτει με έμφαση ότι «η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη. Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι».

«Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Αντίθετα θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει τους ανεμβολίαστους.

 Ο Κουλης μίλησε κια για την πορεία την κυβερνητική πορεία των δύο προηγούμενων χρόνων και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα. Ασυγχώρητο».

Για το Freedom Pass και τις αιτιάσεις ότι δόθηκε «για να εξαγοράσει η κυβέρνηση τη νεολαία» απαντά: «Πιστεύει κανείς ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;». Σημείωσε ακόμα ότι είναι ένα σημαντικό κίνητρο που αν συνδυαστεί και με τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα θα βοηθήσει στο να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού.

Σε ερώτημα για τον δικό του απολογισμό για τα δύο χρόνια της κυβερνητικής θητείας, ο Κουλης είπε ότι «πολλά πράγματα πήγαν, τουλάχιστον αυτό το διάστημα, όπως τα είχαμε σχεδιάσει».

 

 

 

πηγη 

 

Back to top button