Διεθνή

ΕΞΕΓΕΡΣΗ Κατάληψη Δημαρχείων και νέες μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία μ΄αιχμή το Παρίσι!!ΧΑΟΣ

Nέες μεγάλες κινητοποιήσεις και σήμερα στη Γαλλία κι ανά τον κόσμο. Στη Γαλλία διαδηλώσεις έγινα σε όλη τη χώρα περίπου τις 200 είχαν ανακοινωθεί σε Παρίσι, Τουλόν, Λίλ, Valence,Montpellier, Nice, Lyon,Rochelle κ.α Από 3 σημεία προσυγκεντρώσεων ξεχύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατά της υγειονομικής δικτατορίας για να πλημμυρίσουν τη γαλλική πρωτεύουσα. Trocadero, place Bastille,place Invalides.Στην τελευταία συγκεντρώθηκαν οι Gilets Jaunes.Yπήρξαν σποραδικά επεισόδια,δακρυγόνα, γκλομπ,χειροβομβίδες κρότου λάμψης flashball ,τραυματισμοί συγκρούσεις KATAΣΤΟΛΗ….Λίβανος η Γαλλία ,χάος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πειραματικού εμβολιασμού. Το Παρίσι έχι καταλυθεί μόνο ο Μακρόν με τη δύναμη όπλων μένει στην εξουσία..

.Ανθρωποκυνηγητό κατά χιλιάδες τρέχουν από μέρος σε μέρος τα σοκάκια γεμάτα από κόσμο που έχει βγει να διαμαρτυρηθεί….Εκρηκτικό το κλίμα έκρυθμη η κατάσταση και θα ενταθεί κι άλλο…Και στην τελευταία γωνιά προσυγκέντρωση ο κόσμος παίρνει το λόγο εκφράζεται και μετά ξεκινούν για να ενωθούν με τα μιλιούνια.. υπάρχει καλή διάθεση κέφι να τους ρίξουν LIBERTE LIBERTE.

Εξέγερση κατέλαβαν το Δημαρχείο του Poitiers και ξήλωσαν πορτρέτο Μακρόν και πετούσαν έγγραφα από τα παράθυρα ….

Ενάντια στο pass sanitaire και τις αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις,υποχρεωτικό εμβολιασμό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αυτό το Σάββατο. Στο Παρίσι, αναπτύχθηκε μια μεγάλη αστυνομική δύναμη για την επίβλεψη της διαδήλωσης και οι Brav-M στάλθηκαν αρκετές φορές για να καταστείλουν την κινητοποίηση με γκλομπ και δακρυγόνα.

Στο Παρίσι αυτό το Σάββατο, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εκκινώντας από τη Βαστίλη μετά από πρόσκληση διαφόρων ομάδων. Μια διαδήλωση υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό που προκάλεσε εντάσεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Προσπαθώντας να διακόψει την πορεία της πομπής στη λεωφόρο Saint-Lazare, η αστυνομία προκάλεσε εντάσεις προτού πυροβολήσει με πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές.

Μια σκηνή που επαναλήφθηκε αρκετές φορές, άλλοτε με σπρέι πιπεριού χημικά δακρυγόνα γκλομπ και βία εναντίον των διαδηλωτών.

Η διαδήλωση έφτασε τελικά στο Porte de Champerret….

dimpenews.com

Back to top button