breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα «Λίστα Πέτσα» από την ΕΕ για εξαγορά συνειδήσεων και εμβολίων

Για νέα “Λίστα Πέτσα” ετοιμάζονται στην κυβέρνηση και μάλιστα αυτή την φορά πήραν και το “πράσινο φως” από την Κομισιόν για να δικαιολογηθούν.

Το πακέτο  εννοείται ακόμα μια φορά με αφορμή τον κορωνοϊό θα το διαχειριστεί η κυβέρνηση και δεν πρόκειται  για τίποτα άλλο παρά για μια ακόμη γενναία  ενίσχυση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ τα οποία καθημερινώς θα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες εκτός για του έργου της κυβέρνησης(κάτι μας λέει ότι όλα θα τα βρίσκουν τέλεια) και να εμβολιαστούν.

Τώρα ποιοι θα πάρουν και πόσα θα πάρουν να δούμε αν θα τα μάθουμε. Ειδικά αν κρίνουμε από την προηγούμενη λίστα με τα ποσά που κατευθύνθηκαν σε μέσα «ενημέρωσης» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να προορίζονται για την “εξαγορά” ΜΜΕ, ώστε να «λιβανίζουν» καθημερινά τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη εφημερίδων, περιοδικών, παρόχων υπηρεσιών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσής του αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις. Η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σχήμα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

pronews

Back to top button