breaking newsΕλλάδα

«Δεν φοβόμαστε» λένε οι κάτοικοι στο Καστελόριζο!

 

Ακυρώνονται κρατήσεις τουριστών εξαιτίας της έντασης

Στο έλεος του Θεού περιέρχονται οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος μετά τις νέες προκλήσεις των Τούρκων και την τουριστική καταβαράθρωση που αυτές επιφέρουν.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του νησιού Στρατής Αμύγδαλος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, από το απόγευμα της Τρίτης οι τουρίστες ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλον τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και οι λιγοστοί ταξιδιώτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Καστελόριζο τρομοκρατήθηκαν σε τέτοιον βαθμό από τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία έκαναν ελιγμούς πολύ κοντά στον οικισμό, και αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

«Ο κόσμος, οι τουρίστες θορυβήθηκαν από τη χθεσινή ημέρα, όπου επικρατούσε μια πολεμική ατμόσφαιρα στο νησί μας, θα μπορούσα να πω, και είχαμε πολλές ακυρώσεις. Από χθες το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει ένα μπαράζ ακυρώσεων των κρατήσεων όσον αφορά το επόμενο διάστημα και μιλάμε για 30% ακυρώσεις στο νησί μας. Ο κόσμος αισθάνθηκε μεγάλη ανασφάλεια μετά τα χθεσινά, γιατί, ενώ είχε έρθει στο νησί για διακοπές, ξαφνικά έβλεπε αερομαχίες και φοβήθηκε» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως πολλά ήταν και τα μικρά παιδιά που βίωσαν για πρώτη φορά μια τέτοια κατάσταση.

«Τρόμαξαν βλέποντας στρατό να επιβιβάζεται σε σκάφη, άντρες του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι, τζιπ να τρέχουν να πάρουν θέση μάχης, με λίγα λόγια υπήρξε ένα κλίμα πολέμου. Κι άλλες φορές έχουν γίνει, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό και σε αυτό το σημείο» είπε.

Αναφερόμενος σε όσους ζουν μόνιμα στο νησί, ο κ. Αμύγδαλος τόνισε πως τα τελευταία γεγονότα έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα στους κατοίκους της «μεγαλύτερης ελληνικής γης», όπως χαρακτηριστικά ονόμασε το Καστελόριζο, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ασφάλεια στον τόπο τους.

«Το νησί ψυχολογικά είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις. Νιώθουμε ασφάλεια, η δύναμη αποτροπής στο νησί μας είναι πολύ μεγάλη» δήλωσε με υπερηφάνεια.

 

dimokratianews

 

Back to top button