Διεθνή

Αποκαλυπτικό τοπίο. 4ος νεκρός από την κακοκαιρία στο Δομοκό. 6 αγνοούμενοι και 64 εγκλωβισμένοι σε χωριά Καρδίτσας από κακοκαιρία, πλημμύρες! ΠΝΙΓΗΚΕ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λιμνοθάλασσα τα χωριά τα σκέπασε όχι το χιόνι αλλά το κύμα… Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των αγνοουμένων από τη φονική κακοκαιρία Daniel και ειδικά στα χωριά της Καρδίτσας που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς σπίτια και δρόμοι έχουν καταρρεύσει. Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία κτηνοτρόφος 49 ετών στον Δομοκό.

Επισήμως, όπως δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι και 20 εγκλωβισμένοι πολίτες.
Εγκλωβισμένοι είναι, επίσης, είκοσι άτομα στα Μεγάλα Καλύβια και τέσσερα στα Καλογριανννά. Συνολικά στα τρία αυτά χωριά της Καρδίτσας είναι 64 οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Οι προσπάθειες των αρχών επικεντρώνονται στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς τα ύψη νερού είναι στις στέγες των σπιτιών σε πολλές περιοχές.

Δεν έχουν τέλος οι κραυγές αγωνίες από τον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς ολόκληρη η περιοχή έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ χωριά και περιουσίες έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Χαρακτηριστικό το ξέσπασμα γυναίκας η οποία αγωνιά για την τύχη των συγγενών της αναφέροντας στο news24/7 «Η γιαγιά μου, η θεία μου και τα ξαδέλφια μου είναι από τις 6 το πρωί εγκλωβισμένοι σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι στο ισόγειο. Το νερό έχει φτάσει στο ενάμιση μέτρο. Στην τελευταία κλήση μου είπαν πως κρυώνουν και τρέμουν. Κινδυνεύουν με υποθερμία. Πριν λίγο ένας 85χρονος κατέληξε, αβοήθητος. Είμαστε στο 2023 και πεθαίνουμε στα σπίτια μας».

112 σε Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα Καρδίτσας προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ξεκίνησαν και οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από εναέρια μέσα καθώς για πρώτη φορά επιχειρεί super puma της πυροσβεστικής ενώ διασώσεις αναμένονται και από στρατιωτικά ελικόπτερα.

Άλλη μια μαρτυρία από κάτοικο μέσω του ΣΚΑΪ κάνει λόγο για νεκρούς μέσα στα σπίτια τους.

«Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σε εμένα.

Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ένας άνθρωπος με τρία σκυλάκια βρισκόταν στο σπίτι που γκρεμίστηκε πίσω. Τα σκυλιά κατάφεραν, βγήκαν έξω κλαίνε. Τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον βρω από τις 4:30πμ ώρα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Γκιλέκα» αναφέρει στο OPEN κάτοικος της περιοχής, συμπληρώνοντας «δεν ξέρετε τι ουρλιαχτά ακούγονται».avgi/efsyn

dimpenews.com

Back to top button