Διεθνή

Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν 2 Παλαιστίνιους δημοσιογράφους από την συνοικία Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ!! BINTEO

Οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν 2 Παλαιστίνιους δημοσιογράφους από την συνοικία Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που εποικίζει συστηματικά το Ισραήλ εκτοπίζοντας το παλαιστινιακό στοιχείο. Είναι ο Wahbi Makiya και η Zeina Al-Halawani. Για τον μαϊμού ”δημοσιογράφο” που αποδείχθηκε Νεοναζιστής εθελοντής μισθοφόρος μαχητής στο Ντονμπάς ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Για τους δημοσιογράφους της Παλαιστίνης ούτε σειρά….Πως εξηγείται;;;;;

Οι εντάσεις στην Ιερουσαλήμ έχουν αναζωπυρωθεί κι εξαιτίας των προγραμματισμένων, παράνομων εξώσεων 8 οικογενειών Παλαιστίνιων προσφύγων, που ζουν στη γειτονιά Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου οι Ισραηλινοί έποικοι διεκδικούν νομικά εδώ και χρόνια να κατασχέσουν τις περιουσίες των Παλαιστινίων.  

Ο Ibrahim Ibraigheth, Διευθυντής της ActionAid Παλαιστίνης, λέει: «Στο Sheikh Jarrah, 58 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 17 παιδιών, πρόκειται να εκτοπιστούν βίαια. Αφού έχασαν τα σπίτια τους στον πόλεμο του 1948, οι οικογένειες αυτές ζούσαν στη γειτονιά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για σχεδόν εβδομήντα χρόνια. Εάν εκδιωχθούν, θα πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Οι ισραηλινές πολιτικές απαλλοτρίωσης, κατεδάφισης και συστηματικής αμέλειας έχουν υπονομεύσει διαχρονικά την ανάπτυξη των παλαιστινιακών κοινοτήτων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

dimpenews.com

Back to top button